Christmas Finger Puppets din şosetuţe de bebeluş

Nu-i aşa că şi voi rătăciţi şosetele copiilor? Când perechea uneia se încăpăţânează să nu mai apară, mi-am făcut un obicei din a le păstra într-o cutiuţă, tot în sertarul cu şosete. Uneori, reuşesc să le recuperez din cele mai neaşteptate locuri - şi soţul meu mă iubeşte pentru asta:), dar chiar şi aşa, nu le arunc dacă sunt drăguţe şi nescămoşate. Şi tare mă bucur că am făcut așa, aveam eu un feeling că ceva bun poate să iasă din ele! Ieri mi-a venit ideea să le folosesc pentru a crea minunatele Christmas Finger Puppets!

Aveam în plan să realizez o cărticică de Crăciun din fetru după modelul celei de aici dar frigul şi răcelile ne-au cam ţintuit pe lângă casă şi nu am putut să mai plec "la vânătoare" de materiale. Aşa că, din câteva şosetuţe de bebeluş, resturi şi bucăţi  de fetru, ochişori mobili şi un pistol de lipit bun, au ieşit 10 minunate păpuşi, perfecte pentru mânuţe mici!


De exemplu, iată cum am realizat magul. Mai întâi am decupat cu o foarfecă cu vârf ascuţit faţa, coroana şi barba. Pentru manta e nevoie de un dreptunghi de aproximativ 4 pe 10 cm (depinde cât de lungă e şosetuţa). Mai e nevoie de un dreptunghi de 1 pe 3 cm pentru haina de dedesupt a magului. Eu am ales să adaug şi câteva "pietre preţioase" pe haina lui pentru a simboliza bogăţia personajului. Am lipit cu ajutorul pistolului ochişorii mobili şi barba pe faţa magului, iar pe aceasta am lipit-o pe șosetuță. Am lipit mantaua pe spatele magului şi am încercat să o unesc puţin în faţă, lipind-o şi "pe umeri". Coroana pe căpşor şi gata magul!


 Păstorii sunt cam pricăjiţi, dar nu i-am refăcut pentru că aspectul este în ton cu rolul lor din relatarea biblică:)
Elisa a găsit azi în cutiuţa din calendarul de Advent una din păpuși, astfel că ziua noastră a început cu o mică scenetă cântată, câte un fragment muzical pentru fiecare scenă.

"Într-o seară-n câmp, trei păstori
S-au îngrijorat c-au zărit
Semn mare pe cer
Ce o fi?
Cu toţii se-ntrebau,
Cu toții se-ntrebau"

"Îngeri mii în ceruri cântă pe deasupra norilor
Munţii bucuroşi repetă armonia, cântul lor.
Glo-o-o-o-rie! S-a născut Mesia"

"Într-o iesle doarme Isus, al Mariei scump odor
Şi cântându-i printre lacrimi, ea îl leagănă uşor
De la turma lor păstorii către staul vin grăbiţi
Să se-nchine umiliţi"

" Suntem trei magi din Răsărit
Şi cu daruri noi am pornit
Duşi pe cale, deal şi vale
De steaua ce-a lucit.
Stea măreaţă, steaua Lui
Strălucind de sus ne spui,
La Betleem noi să mergem
Lângă ieslea Pruncului"


Aşa arată cei trei magi împreună:

 Maria, Iosif şi ieslea pruncului Isus:


Vom repeta şi în zilele ce urmează joaca noastră !

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare