DIY: cum să realizezi un suport pentru creioane colorate




 Dacă urmăriți blogul meu, știți că îmi place să lucrez la proiecte DIY ieftine și nu foarte migăloase. Proiectul de suport pentru creioane colorate e unul din acestea! 
Pentru că la noi acasă se colorează intens în ultima perioadă, am tot încercat mai multe soluții de aranjare a creioanelor colorate. Căutam o cutie de lemn gata compartimentată similiară cu ce folosesc fetele  la grădiniță, dar nu poate intra în bugetul nostru, așa că am hotărât să improvizez ceva. 

  
Am folosit role de la hârtie igienică pe care le-am îmbrăcat cu hârtie colorată. Am folosit lipici obișnuit pentru a fixa colile de hârtie pe role.  Am ajustat  cu foarfeca acolo unde era nevoie.
Apoi am fixat cu ajutorul unui pistol de lipit fiecare rolă pe un suport de carton. Suportul de carton a fost și el un pic înfrumusețat cu un model simplu. Am pus carton atât în spatele rolelor, dar nu mai sus de nivelul lor, cât și la bază pentru a nu pierde creioanele colorate!



Am mai lipit, tot cu pistolul, un căpăcel transparent ca suport pentru ascuțitoare. Chiar dacă fetele nu pot să ascută încă creioane, e bine să știe că acela e locul ei și atunci când o găsesc rătăcită pe undeva , o pot returna în acest căpăcel.

Avantaje: 
- un proiect foarte ieftin
-arată ordonat
-încurajează copilul să așeze creioanele la loc
-un bun exercițiu de asociere și sortare
-poate fi folosit de mai mult de un copil fără frustrări inutile (copilul își găsește simplu culoarea pe care o dorește chiar dacă și partenerul lui folosește una la fel).

Spor la treabă!

Jurnal de prințese este și pe Facebook, AICI! Nu uitați să dați un like paginii și un share postării, dacă v-a plăcut!

Comentarii

Postări populare