Recuzită din frunze pentru joc de rol: Zâna toamnei

A venit toamna și pe lista noastră de activități va intra și acest joc de rol pe care l-am improvizat spontan și în anii trecuți cu fetițele mele. Frumusețea lui constă în aceea că folosește elemente pe care copiii le procură singuri. Noi adunăm frunze uriașe din platanul cel mare din parc. Folosesc frunze de platan și pentru pictat, dar au pețiolul foarte flexibil și astfel pot să împletesc frunzele într-o coroană sau chiar să creez fustițe de frunze.

Pentru mine, acest joc de rol a fost o lecție de viață. O lecție în care am lăsat bucuria copiilor să mă surprindă și mi-am amintit că, pentru ei, cele mai importante sunt  prezența și participarea mea. Nu materialele sau jocurile scumpe pe care le cumpăr. Nu planurile elaborate pentru activități care arată grozav pe Pinterest. Însoțirea  copilului în jocul pe care el îl propune este ceea ce îi aduce bucuria cea mai mare. 
Să fiu alături de ele  ca Zâna toamnei a fost minunat!
Dacă și fetițelor voastre le-ar plăcea să se joace cu ținuțe făcute din frunze, iată cum să procedați:

 Alegeți frunze cu pețiolul (codița) lungă și flexibilă și împletiți-le! 
(nu uitați să verificați să nu aibă mici gândăcei pe spate înainte să aduceți frunzele în casă)


...până când obțineți o fâșie lungă precum aceasta.


Eu am simțit nevoia să leg din loc în loc pentru ca frunzele să nu alunece.


Așa am obținut o coroană de Zână a toamnei!


Legând împreună o frunză mică peste una mai mare, am creat o fustiță pe care am prins-o într-o fustă care avea deja găici.




Spor la joacă!
 

Comentarii

Postări populare