Amenajarea camerei lui Matei (2ani) - primul draft

Ne-am mutat anul trecut intr-un apartament care avea mare, mare nevoie de renovare si, din nefericire, nu am reusit sa il renovam complet si pentru ca asta presupune un efort financiar foarte mare, dar si pentru ca aveam pur si simplu nevoie de o pauza de liniste si ordine in viata.

Asa ca, cele doua bai, holul si camera lui Matei (o fosta bucatarie) sunt in asteptare in prezent. Camera lui Matei a devenit, intre timp, depozit de lucruri extra sezon. Din cand in cand, mai deschid usa si incerc sa ma gandesc cum as amenaja-o in asa fel incat Matei sa isi doreasca sa se joace acolo (i.e. sa aiba si fetele un pic de liniste si ordine in lucruri) si, de ce nu, chiar sa doarma acolo, ca doar de asta va avea camera lui, nu?

Asa ca, atunci cand am primit un email de la cei de la www.favi.ro cu propunerea de a descoperi produsele lor, am acceptat cu incantare!

Acest site aduna producatori si distribuitori de mobila si accesorii pentru locuinta, din tara si strainatate, si seamana foarte mult cu Amazon. Fac des cumparaturi pe Amazon asa ca nu am vreo retinere in ceea ce priveste cumparaturile online. Am invatat ca trebuie sa nu te grabesti, ca trebuie sa citesti cu atentie recenziile, caracteristile produsului si detaliile legate de livrare si, in general, daca am respectat pasii de mai sus, nu am avut suprize neplacute. Veti gasi toate stilurile posibile si unele produse au si optiunea de transport gratuit, deci merita sa aruncati un ochi acolo!

Asa ca, avandu-i langa mine pe Matei si pe Ema, am deschis mai intai la pagina de paturi pentru copii (camera lui, patul lui, oare cer prea mult?).

A fost distractiv sa ma uit cu ei pentru ca mi-am dat seama cat de diferiti suntem!
Ce as alege eu? Evident, un minunat pat montessori, in forma de casuta, eventual cu niste luminite atarnate de acoperis,pat in care probabil ca as ajunge sa ma inghesui eu, pana la urma.
Matei era insa langa mine si cand a vazut asa ceva nu l-am mai putut opri! Da, exact, daca ar fi dupa el, intr-un pat in forma de masina de pompieri sau masina de politie s-ar culca! Eu nu mi-am inchipuit ca exista asa ceva sau ca, daca intr-adevar exista, lumea ar cumpara asa ceva, dar judecand dupa reactia baiatului meu, as zice ca le merge bine afacerea celor care vand astfel de paturi!



La sectiunea de biblioteci pentru copii, mi-a placut mult biblioteca aceasta in forma de casuta care e realizata de un producator roman.
La capitolul corpuri de iluminat as alege varianta aceasta cu elicopter, daca tot nu ii iau pat in forma de masina de pompieri, macar sa il fac fericit cu un elicopter!
Sectiunea de covoare pentru camera copiilor este foarte, foarte bogata, gasiti acolo diverse stiluri si nuante, imposibil sa nu fie ceva care sa se potriveasca. Eu oscilez intre ceva mai monoton in nuante de gri (pentru ca, din experienta de pana acum, camera prinde oricum culoare datorita jucariilor si cartilor si nu vreau sa incarc cromatic foarte mult elementele de baza din camera copiilor) si un covoras cu design candid. Dar, am vazut covoare cu numere sau covoare cu ciclul de viata al fluturelui, cat de frumos ar fi sa le ai intr-o sala de clasa pentru a delimita centrele de lucru?


Raman clar datoare sa revin asupra acestui subiect cand chiar vom renova si amenaja camera lui Matei, dar pana atunci a fost distractiv sa ne jucam putin cu ideile !



Comentarii

Postări populare