"Osterweg" - colțișor tematic de Paște





Astăzi sărbătorim Duminica Floriilor, Intrarea Mântuitorului in Ierusalim, așa că am pregătit pentru copii un colțișor tematic în care putem să citim cărțile pe care le-am ales pentru această săptămână și să repovestim evenimentele, folosindu-ne de mici figurine pictate, nu foarte bine, de către mine.

🌴Ideea nu este una originală, puteți sa găsiți o multime de alte variante folosind, pe Pinterest, termenii de căutare "Osterweg" sau "Osterstationen". Vă dau termenii de căutare în germană, pentru că observ că ideile care vin din zona asta sunt ceva mai "fresh" și mai diverse decât cele din spațiul anglo-american.

Săptămâna aceasta am planificate și alte activități pe care voi încerca să le încarc în acest album. Desigur, puteți sa aruncați o privire și către ideile pe care le-am folosit în trecut.

Cum se procedează ?

Alegeți cel mai  luminos, ordonat și spațios loc din casă, care să fie la îndemână copiilor. Cu cât mai puține lucruri sunt în jur, cu atât mai vizibil va fi colțișorul tematic și cu atât se vor concentra copilașii mai bine.

Așezați o pânză, de preferat, într-o singură culoare și stabiliți câte stații/momente vreți să reprezentați. Eu am ales doar 4 momente: intrarea in Ierusalim, Cina cea de taina, momentul răstignirii și ziua învierii. Dacă aveți copii mai mari, puteți să folosiți și alte momente: discuțiile cu ucenicii din zilele acelea, pildele, momentul spălării picioarelor, trădarea lui Iuda, rugăciunea din grădină Ghetsimani, arestarea, trădarea lui Petru, drumul Crucii, cutremurul de pământ, întunericul, perdeaua din Templu, îngroparea s.a..

Apoi alegeți materiale, în funcție de ce aveți la îndemână. Puteți folosi figurine Lego, de exemplu. Acum 6 ani am folosit figurine din aluat sărat pentru a reprezenta pe Isus și ucenicii Săi. Anul acesta am folosit figurine de lemn (peg dolls) pe care le-am pictat simplu de tot. Nu sunt deloc talentată la pictat și îmi tremură mâinile când fac lucruri asa migăloase, dar Ema mi-a zis ca figurinele sunt foarte frumoase și asta mi-a umplut inima de bucurie! Ce frumos stiu copiii să aprecieze efortul, chiar dacă rezultatul nu e perfect!

Am mai pus un măgăruș Schleich si am făcut un drum din pietricele pe care vă sfătuiesc să îl adaptați, folosind tul sau mătase, dacă aveți copii mici, care pot înghiți pietricelele.
În mici boluri decorative am pus pâine, apă pentru momentul Cinei. Am decorat o cruce de lemn cu pietricele de sticlă și am așezat o lumânare și un îngeraș la capătul drumului, pentru a simboliza Lumina Învierii.

Evident, am pus flori în mai multe vaze, dar dacă nu puteți să cumpărați flori, așa cum aproape mi s-a întâmplat mie ieri, puteți să puneți în vaze crenguțe înflorite sau înmugurite.

Opțional, puteți să așezați și cărți. Eu am ales cărți despre semnificatia evenimentelor pentru că deja sunt familiarizați cu povestea în sine.

"Holy Week, an emotions primer", Danielle Hitchen, Jessica Blanchard;

"The Donkey who carried a kind", R. C. Sproul;

"The Garden, the curtain and the cross", Carl Laferton, Catalina Echeverri.

Ne așteaptă o săptămână în care e nevoie să stăm aproape unii de alții pentru a comemora cu durere moartea Celui care a purtat toate fricile, durerile, înfrângerile și păcatele noastre și a celebra revenirea la viață, regăsirea sperantei și iubirea veșnică lui Dumnezeu!
Rămâneți aproape!
Pe curând!

Comentarii

Postări populare