Frigărui pentru vrăbiuțe


Zilele trecute am reușit să surprindem o mierlă care căuta de mâncare în mica grădină din fața blocului în care locuim, iar Elisa a fost tare bucuroasă să o urmărească! Și cum zilele geroase de iarnă ne-au ținut mai mult prin casă și foarte puțin afară, am hotărât să pregătim niște gustări pentru mierla pe care am zărit-o, dar și pentru vrăbiuțele și porumbeii  care stau prin tufișurile și copacii din preajma blocului. Anul trecut am avut multe ocazii să urmărim păsări așa că Elisa a dezvoltat un interes aparte pentru ele. La etajul nostru au cuib niște rândunele care vin în fiecare an și scot puișori pe care i-am urmărit cum primeau de mâncare și cum învățau să zboare. Alte două porumbițe au scos pui anul trecut în cuiburile dintr-un măr pe care îl privim de sus, de la geam. Elisa a putut să vadă ouăle din cuib, apoi puișorii și rămas impresionată de o porumbiță pe care ploaia nu a alungat-o de pe cuibul ei! Din plimbările cu barca prin Deltă își amintește de egrete și pescăruși...așa că pot emite ceva speranțe că vom avea cel puțin un pasionat, dacă nu chiar un ornitolog în familie!
Așadar, mai întâi am pregătit gustarea pe care am așezat-o la geamul nostru, și anume ”frigărui” de pâine și mere uscate pe care le-am înfipt într-un suport de plută din IKEA.




Apoi, am înșirat pe ață felii uscate de măr și pâine, ață pe care am agățat-o de crengile din fața blocului.


Nu mai știu exact unde am văzut această idee, dar mi s-a părut foarte draguță! Elisa a umplut jumătăți de portocală cu arpacaș. Încă mai așteptăm ca păsările să-și dea seama că asta e mâncarea lor! Se mai pot face șiruri de felii de portocală sau șiruri cu cereale gen Cheerios, iar pregătirea lor este un bun exercițiu de motricitate fină!




Poftă bună păsărelelor!



Comentarii

Postări populare