Cum ne jucam cand calatorim cu avionul? partea I

Bine v-am regasit!   Desi noi ne pregatim de plecat in vacanta, vestea buna e ca revenim pe blog(fara diacritice, pentru o vreme) si vrem sa impartasim ce am pregatit in gentuta de calatorie pentru Elisa, fetita noastra de 3 ani si jumatate. Drumul va fi destul de lung, vom calatori cu trenul, apoi cu avionul si,la final, cu masina. Sper din toata inima sa strecuram si somnul de pranz undeva!






 Iata cum arata gentuta cu propunerile mele pentru Elisa! E o cutie din carton care sper sa nu ma dezamageasca! Este insa preferata Elisei si nu putea sa lipseasca din vacanta noastra! Dimensiunile mici m-au limitat putin, neputand sa pun si cartea cu labirinturi sau cartea cu activitati de printese, dar sunt multumita de continut si am incredere ca o va tine ocupata si preocupata destul timp!
 Mai intai va prezint un "hit" al verii care le tine de obicei ocupate pe fete minute in sir! Este vorba despre insiruitul de margele de lemn. De data asta am ales sarmulite pufoase fiindca sunt mai atractive si nu lasa margelele sa alunece jos! Cutia rotunda este inca protejata de o folie transparenta de plastic, dar margelele nefolosite le vom pune in pungulita de plastic cu sistem de inchidere.

 Mai sus este setul de ghicitori de la Editura Gama pe care noi il indragim foarte mult! Elisa stie pe de rost unele dintre acestea si ne intrebam reciproc ceea ce ii face mare placere! Setul contine ghicitori despre animale, obiecte comune si plante. Imaginile sunt reale, clare, plasate pe un fond alb, perfect incadrate ca marime pe dimensiunea  cartii de joc!

 In caz ca nu stiati, si noi suntem fani Pixi asa ca el vine peste tot cu noi in vacante! Carticelele sunt scrise intr-un mod atractiv, fiecare aventura a lui Pixi si a prietenilor lui tinand-o pe Elisa cu sufletul la gura! Sunt amuzante, dinamice, deosebit de frumos ilustrate si, important pentru mine, mici! Atat de mici incat le gasesc in mai toate gentile si posetele mele! Nu se stie niciodata cand am nevoie de Pixi ca sa linistesc un copil obosit si agitat!
 Mai sus am fotografiat o mai noua descoperire a noastra, sistemul Luk, foarte popular in  Germania! Eu sunt deosebit de multumita fiindca rezolvarea fiselor nu presupune folosirea cariocilor! Pentru mine e un stres carioca de orice fel si ma bucur de cate ori o pot evita (scartaitul,capacul care vesnic se pierde, patatul huselor de scaune, al hainelor).

 Functioneaza simplu cu un sistem de clapete in partea dreapta (nu e optimizata si pentru stangaci) care ii dau copilului doua optiuni, aici rosu sau verde. Nu m-am prins insa de ce simbolurile sunt totusi de forme diferite si daca asta are vreo semnificatie pentru joc. In imaginea de mai sus, copilul trebuie sa gaseasca ce imagine se ascunde in spatele patratelului 1 si apoi sa mute clapeta pe rosu sau verde in functie de locul in care se afla imaginea cautata(ori pe prima linie orizontala, cea verde, ori pe cea de-a doua, cea rosie).

 In pungulita am pus cam un pumn de plastilina facuta in casa care, din pacate nu mi-a iesit perfect, in sensul ca e mai sfaramicioasa, dar fiind putina, va fi mai usor de adunat, sper eu. In dreapta e propunerea mea sunt foi A5 laminate cu forme pe care le puteti descarca de aici






Una din activitatile preferate a Elisei este crearea de povesti. Aici am papusele de deget pe care le va folosi impreuna cu tati, partenerul ei preferat la inventat povesti!







Bandolo, Bandolino si Mini Bandolino sunt foarte populare in Germania si Austria! Si nu e de mirare! Sunt excelent gandite! Mai sus e un Mini Bandolino pentru copii de la 3 ani in sus care se axeaza pe sarcini de matematica cu 10 fise.

 Practic, copilul foloseste siretul pentru a gasi corespondentele dintre imaginile din sirul de sus si imaginile din sirul de jos. El marcheaza corespondenta "agatand" siretul de fanta din treptul imaginii gasite. Nu e chiar usor de folosit pentru copiii mici sau cei cu dexteritate deficitara! Copilul tine cu stanga manunchiul de fise cu care nu lucreaza, trebuie sa aprecieze continuu cat sa apropie fisa de mana care tine siretul, trebuie sa roteasca siretul circular spre inapoi, spre sine pentru a marca bine corespondentele, fiind atent sa nu  foloseasca prea mult din siret, sa nu fie prea larg, altfel siretul nu ii va ajunge pana la final! Dar, odata dobandita abilitatea de a-l folosi rapid, devine extrem de iubit de copii! Noi il lucram alternativ, o fisa eu, o fisa Elisa, inca nu il lucreaza independent, dar va veni simvremea aceea!

 La final copilul se poate verifica. In Romania, puteti comanda aceste sisteme cu incredere de pe siteul Juliei. Chiar second hand fiind, ele sunt foarte rezistente si pot fi folosite inca mult timp, cartonul fiind de calitate superioara!
 Mai sus sunt niste stampile cu litere si o tusiera micuta de care sper ca Elisa sa fie interesata! Si, bineinteles, nicio calatorie fara abtibilduri! Sunt excelente pentru drumuri lungi, inventat de povesti, lipit compulsiv in acelasi loc sau pe nasul tatului, barbia mamei si alte locuri neconventionale in caz de oboseala extrema! Cert e ca abtibildurile nu te lasa niciodata la greu deci sunt, din punctul meu de vedere "un must" la orice drum lung!


Ne regasim curand cu partea a doua si prezentarea gentutei de calatorie a Emei, fetita noastra de 1 an si 6luni! M-as bucura sa imi dati voi idei pentru drumul de intoarcere! Ce merge si ce nu merge la drum lung cu copiii vostri? Pe curand!

Comentarii

Postări populare