Cum ne jucam cand calatorim cu avionul? Partea a doua

 Gentutele copiilor sunt pregatite, nu mai ramane decat sa le ascund ca sa ma asigur ca in ele ramane tot ce am pus!

 Am uitat sa va arat o imagine cu sistemul de inchidere pe care il au gentutele, un sistem pe care Elisa (fetita cea mare) nu l-a mai intalnit pana acum. Dar e o buna ocazie sa invete sa interactioneze cu el!
 Si pentru ca azi va prezint gentuta de calatorie a Emei (1 an si 6 luni) incepem cu o carticica moale, numai buna pentru degetelele ei mereu in cautare de noi texturi! Ema este foarte atrasa de tot ce e moale si pufos, paturici, plusuri, hainute de fleece si cred ca aceasta carticica va fi apreciata de ea!
 Cu noi vor calatori Pisicuta, Azorica si Ursuletul, personajele din cantecelul de copii pe care tati il cunoaste si pe care il va canta pentru si impreuna cu Ema! Unde este Ema, este ritm!
 Aceste piese de lemn fac parte dintr-un joc " cu viata lunga" la noi in familie. De obicei nu scot din casa jocuri ale caror piese se pot pierde. De data asta fac o exceptie fiindca insiruitul pieselor de lemn pe sforicica este de fiecare data un succes  cand vreau sa ii dau de lucru Emei! Sper sa nu le pierdem de aceea am ales (inafara de prima piesa, care e legata de fir) numai piese care nu se pot rostogoli prea bine in caz de cadere.
 Daca sunteti cititori fideli ai blogului nostru, stiti ca una din bucuriile mele cele mai mari este sa improvizez activitati si jucarii necostisitoare. Aici am folosit o cutie de Tantum Verde pe care am lasat-o neacoperita. Pe marginile inguste am lipit duct tape  si intr-o parte am crestat cutia pentru ca Ema sa introduca cei 6 nasturi mari de lemn. Ei vor fi scosi deschizand cutia in lateral. It's a classic!
 Stikeez de la Lidl sunt alti preferati ai Emei care de curand a renuntat sa mai indroduca chiar tot in gura! Ii face placere sunetul pe care Stikeez il face cand il desprinzi de pe suprafata de care e lipit si desprinderea in sine este un bun exercitiu pentru intarirea muschilor degetelelor!
 La fel ca in gentuta Elisei, am adaugat abtibilduri, creioane si foi!

 Nu puteau sa lipseasca Ata si Ata, cartile preferate ale Emei:)
Ati observat, probabil, ca Ema are mai putine propuneri de activitati, asta fiindca mizez pe faptul ca va dori sa fie alaptata minute bune si asta va conduce la 2 somnuri pe zi, dupa cum o cunosc eu pe domnisoara mica!

In rest, logistic vorbind, calatoriile noastre sunt destul de solicitante si poate ar fi mai usor sa le dam cate un ipad sau o tableta, dar vacanta este ca noi sa petrecem timp impreuna, sa radem, sa cantam, sa obosim, sa ne mai plictisim. In felul acesta, reusesc sa imi simt copiii, sa stiu cand au obosit fizic, cand au obosit mental si stiu daca e nevoie de un somn sau doar luat in brate, mangaiat si soptit alinturi la ureche! Dar despre ecrane, cu alta ocazie! Sper ca va sunt de folos ideile mele!

Comentarii

Postări populare