Cum să faci o păpuşă de mână dintr-o jucărie de pluş

Ştiu la ce te gândeşti: "cum de nu mi-a trecut asta prin minte până acum?", nu-i aşa?
Aşa simţit şi eu într-o zi când m-am dus la un magazin second hand la care vânzătorul îmi punea deoparte păpuşi şi marionete fiindcă ştia că lucrez cu copiii. Acolo, în grămăjoara de păpuşele care mă aştepta era şi un ursuleţ de pluş transformat în păpuşă. De acolo am reţinut ideea!

Părerile sunt împărţite...eu am fost încântată de pluşuri în adolescenţă (recunosc!) fiindcă mi-au lipsit în copilărie, dar ca adult şi părinte nu am făcut decât să le primesc pasiv şi să spun oridecâte ori am avut ocazia..."copiii mei sunt mici şi nu se joacă cu pluşuri, deci dacă vreţi să le luaţi un cadou, mai bine luaţi-le altceva".  Până când am observat că Ema, fetiţa noastră de un an şi 8 luni le iubeşte pur şi simplu! La alăptatul de seară îşi aminteşte de Bebe şi Ham, preferaţii ei, se dă jos de la piept, se duce să îi caute şi se întoarce cu ei în braţe ca să adoarmă! Grija şi delicateţea ei faţă de jucăriile de pluş şi bebeluşi m-a dezarmat!  Aşa că mai păstrăm câţiva prin casă, iar restul "hibernează" într-o cutie.

Şi totuşi, iată o listă de idei care să vă ajute să vă faceţi curaj "să sacrificaţi" pluşurile pentru scopuri mai mari şi înalte:
1. Ocupă mai puţin spaţiu
2. Se spală mai uşor
3. Se transportă mai uşor
4. Prind viaţă în mâinile copiilor (credeţi-mă pe cuvânt!)
5. Stimulează creativitatea întregii familii
6. Sunt mijloace ideale pentru jocuri cu final deschis
7. Pot fi folosite pentru a încuraja cooperarea între copii
8. Puteţi să le faceţi cadou unei familii sărace sau unei grădiniţe.

Şi dacă v-am convins (fie pe voi, fie pe copiii mai mari care nu vor să renunţe la ele) iată cum se procedează. Vă promit că o păpuşă este gata în maxim 5 minute!




 Eu am ales să fac doar tiv, fără să pun şi căptuşeală, materialul din interior fiind moale şi plăcut la atingere. dacă însă copilul care o va folosi este sensibil la texturi aspre, adăugaţi o căptuşeală.

Nu-i aşa că sunt mai drăguţ?

Comentarii

Postări populare