Ieri, azi şi mâine- cum învăţăm zilele săptămânii

În ultima vreme, mai precis, de când merge la grădiniţă, Elisa a început să îşi dorească să ştie ce zi este ASTĂZI. Şi cum mâine vom numi o altă zi astăzi, totul e o mare confuzie şi sursa de tristeţe: "Astăzi nu e marţi, astăzi e mâine!" auzim frecvent.

Pentru mine este important să reuşesc să îi predau lucruri de care chiar e interesată şi când surprind momentul, profit de ocazie. Nicicând un copil nu învaţă mai bine, decât atunci când un lucru îl interesează. Aşa că am creat acest ajutor vizual care să o ajute puţin să se orienteze în timp. 


 Pentru acest proiect am folosit: 7 role de hârtie igienică, hârtie colorată, lipici, foarfecă, pistol de lipit, carton pentru bază, etichete cu adeziv, ştampile cu litere. Înainte de toate, retuşaţi rolele de hârtie igienică, dacă sunt desprinse pe interior aşa cum au fost ale mele.



Măsuraţi şi tăiaţi dreptunghiuri pe care le veţi unge cu lipici şi le veţi rula pe cilindrul de carton. Cred că e o opţiune personală să daţi cu lipici pe hârtia colorată, nu pe rolă, mie aşa mi s-a părut mai simplu.


Lipiţi rolele pe o suprafaţă mai "ţeapănă" cu ajutorul unui pistol de lipit (puteţi folosi şi altceva, dar eu m-am gândit şi la sora mai mică care le-a şi testat, cum mă aşteptam) Eu am folosit un carton mai gros, alb cu buline albastre, deşi nu se vede bine în poză. Îl păstrasem de la un ambalaj cu decoraţiuni, aşa cum îmi e obiceiul în ultima vreme.


Am lipit etichete cu zilele săptămânii, sus în limba română, jos în limba germană.


I-am dat o denumire cam stângace( mă gândesc să o înlocuiesc) ajutându-mă de ştampile cu litere.

Am decupat din carton gros trei "T"-uri pe care am scris "ieri", "azi", "mâine" pe o parte şi acelaşi lucru în germană pe cealaltă parte. Rolul lor e aceala de a fi mutate de la o zi la alta pentru a înţelege succesiunea timpului.


  Dacă v-a plăcut ideea noastră şi vi se pare folositoare, împărtăşiţi-o şi altora! O zi frumoasă!



Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare