Mic concurs cu ...Bandolino

 Când am descoperit pentru prima dată Bandolino am rămas uimită de cât de genial construit este! Un joc de gândire logică şi asociere special creat pentru a fi folosit independent de către copil. Are cu el tot ce e nevoie pentru a rezolva cerinţele, nu ai nevoie de carioci care se usucă sau se pierd, nu conţine piese mici, este cartonat şi rezistent şi oferă copilului posibilitatea de a se verifica singur la final! Noi avem acasă o colecţie întreagă şi le folosim în călătorii lungi sau scurte şi când ne vrem să umplem timpul mort petrecut în casă. Acest joc are patru variante: Mini Bandolino, recomandat de la 3 ani, Bandolino, potrivit până la 5-6 ani, Bandolo şi Super Bandolo pentru şcolarii mici.
Din păcate, nu l-am văzut în România în nicio librărie, însă poate fi cumpărat second hand din magazinul online de pe site-ul Juliei Pentru că sunt cartonate  şi laminate cu o peliculă fină se păstrează foarte bine, deci nu vă fie teamă să achizitionaţi, chiar dacă e second hand. 

Ce ar fi de zis în privinţa lor:
- fiecare fişă se lucrează în poziţie orizontală;
-rezolvarea cerinţelor presupune conectare a doi itemi (unul de pe rândul de sus cu unul de pe rândul de jos) prin agăţarea siretului de orificiile din dreptul lor;
- există o ordine a conectării indicată discret prin numere în dreptul orificiilor de pe latura superioară;
-există un punct terminus în care copilul agaţă şiretul de roficiul aflat la mijlocul laturii din dreapta.


Apoi întoarce fişa şi se verifică. Dacă şiretul urmează întocmai traseul marcat cu roşu pe spatele fişei, aceasta e corect rezolvată.

Mai jos puteţi observa câteva cerinţe. Fiecare cerinţă este în limba germană. Chiar şi aşa, cerinţele sunt foarte intuitive, la cele mai multe din ele nu veţi avea nevoie de mai mult de 10 de secunde pentru a vă da seama ce anume trebuie să faceţi. Şi există oricând google translate pentru cei care nu ştiu limba germană!

Atribuirea numărului corect mulţimii

Mulţimi cu tot atâtea elemente

Căutare umbrei potrivite

Găsirea ordinii în care au fost aşezate fructele în bol

Găsirea elementului lipsă din fiecare aranjament

Cui aparţine fiecare pană.

Astăzi fac cadou 2 astfel de jocuri în semn de mulţumire pentru tot cei care urmăresc acest blog, pentru încurajările şi cuvintele preţioase pe care le primesc!  Este vorba de un superb Bandolino cu tematica "Animale şi plante" şi un Mini Bandolino cu tema "Eu merg la grădiniţă".

Concursul începe astăzi, la publicarea postului şi se încheie pe 5 aprilie 2016, ora 20:00.
Cei doi câştigători vor fi anunţaţi în seara zilei de 5 aprilie, aici pe blog şi pe pagina de FB.

CONDIŢII:
1. Lăsaţi un comentariu la articolul de pe blog cu numele complet şi precizarea MINI BANDOLINO sau BANDOLINO (va fi câte o extragere prin random.org pentru fiecare);
2. Share public acestui articol;
3.Like paginii de FB Jurnal de printese .



Mult succes!

Comentarii

  1. Mulțumim de concurs! Chiar ne pregatim de jocuri si activități pentru drumuri lungi cu mașina :) fetita mea împlinește in iunie 5 ani...deci ar fi mai potrivit bandolino..cred..:)
    Huiban Dana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc ca ai spart gheata! Asteptam cu nerabdare sa vad cine o va face!

      Ștergere
  2. Bandolino pentru cele 2 fetite gemene ;) Multumim

    RăspundețiȘtergere
  3. Noi lucram acum cu Pocket Lük, daca nu l-ai incercat il recomand si il gasesti tot pe siteul Juliei. Vrem si noi Bandolino. Multumim.
    Radu Irina Claudia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc de recomandare, am un sistem Luk, dar are un design incarcat ca grafica si culoare, o sa caut ceva diferit, am mai auzit lucruri bune despre el:)

      Ștergere
  4. Buna ! Si noi folosim
    Acest gen de joc , ne place tare mult ! Mulțumim pt concurs :) Bandolino

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu cred ca reusesc sa scriu! Bandolino-4 ani. Multumim pt ideile de pe blog si pt încurajările de altădată! Dumitru florentina

    RăspundețiȘtergere
  6. Si eu tot Bandolino cred ca as vrea pt baietii mei! Multumesc pentru concurs:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Ma numesc Ioel Patric si am 4ani si 4luni, iar eu mami Corina si vrem sa va mulțumim pentru ideile minunate de a petrece timpul liber. Cale două se numesc Mini Bandolino sau Bandolino

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu stiam de aceste jocuri. Cred ca fetitei mele i ar placea un Mini Bandolino, tare se mai.plictiseste cand mergem cu masina. Multumesc pentru articol, mereu inspirational. Andreea Cretu si micuta Eva

    RăspundețiȘtergere
  9. Georgiana Ceaprazaru31 martie 2016 la 13:49

    Frumos articol! Pentru ca din toamna baietelul nostru merge la gradinita, ne-am bucura de MINI BANDOLINO, sa se initieze in tematica. :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Ma numesc IORDACHE MARIA. Multumim pentru concurs ! Mini-Bandolino

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumim Mariana pentru concursuri, dar mai ales pentru prezentarile de activitati:). Pentru etapa de varsta la care suntem Mini-Bandolino se potriveste. Chirila Cristina

    RăspundețiȘtergere
  12. Bandolino probabil ca ar avea mai mare succes la noi. :) Sava Ferentinos Andreea-Raluca :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Am copii de diferite varste asa ca ne ar prinde bine orcare dintre cele doua variante.
    Multumum de concurs.
    Sladana gurgu

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare