Sărbătoarea Floriilor pentru copii

Mă bucur că anul acesta Sărbătoarea Paștelui se va celebra într-o perioadă de primăvară târzie când toate vor fi înflorit și suntem dezmorțiți de soarele cald.
Pentru mine când eram copil, sărbătoare Floriilor era una deosebit de așteptată: de la curiozitatea despre cum va fi vremea și bucuria de a merge la Biserica, la veselia de la împărțitul bomboanelor de către cei cu nume de flori. Azi, sărbătoarea aceasta a căpătat alte valențe pentru mine, dar aș vrea ca și fetele noastre să experimenteze puțin din spiritul acesta de sărbătoare. Și,pentru că la noi sărbătoarea a trecut deja în luna aprilie, vă putem împărtăși câteva idei pe care le-am foolosit cu succes.

Mai întâi am citit relatarea dintr-o Biblie pentru copii  deosebit de frumos ilustrată. Este vorba despre o ediție Kinderbibel de la Ravensburger despre care am povestit cu altă ocazie aici.

Apoi am realizat împreună acest puzzle realizat de o marcă norvegiană (Stjernespill). Este un puzzle cu 32 de piese neregulate, dintre care unele descriu conturul unor animale pe care copilul le poate recunoaște și le așează în locul prestabilit pe planșă(pisică, pisica de mare, iepure). Calitatea cartonului este una foarte bună, grosimea pieselor este mai mare decât cea a puzzle-urilor Ravensburger și piesele se potrivesc numai într-un loc, deci copilul are un control al erorii atunci când realizează acest tip de puzzle. 

Și, în final, am reluat o idee pe care am realizat-o și acum doi ani și pe care am găsit-o pe Pinterest în diverse locuri  (nu mai știu exact originea). Este vorba despre realizarea unei crenguțe de palmier (în cultura vestică, sărbătoare este cunoscută drept "Palm Sunday") din trei contururi de mânuțe decupate. Dacă găsiți pe Google Images un măgărus micut și îl printați pe carton, îi puteți da viață colorându-l și adăugându-i un ochișor mobil. Ca să stea în picioare pentru dramatizarea poveștii puteți să îl fixați cu două cârlige de rufe.


Noi am ales să facem dramatizarea in vivo fiindcă am avut-o la noi și pe verișoara fetelor care s-a implicat frumos în realizare.

O duminică frumoasă tuturor!





Comentarii

Postări populare