Petrecere tematică cu Bobiță și Buburuză

Fetițele noastre au împlinit de curând 5, respectiv 3 ani și pentru că împart aceeași zi de naștere petrecerea este una comună. Din păcate, amândouă fetele au trecut prin cea mai urâtă viroză respiratorie pe care au avut-o până acum și a trebuit să anulăm invitațiile pe care le făcuserăm copiilor. Am decis să le sărbătorim totuși în familie, având în vizită o rudă apropiată din Românbia care a venit în vizită special pentru ziua lor. 

Tema pe care am ales-o este ”Bobiță și Buburuză”, un desen animat pe care amândouă îl îndrăgesc. Acum descoperă episoadele noi care au fost încărcate pe youtube și,deși nu se uită foarte des la el, rămâne foarte special pentru ele. 

Dacă și copiii voștri îndrăgesc aceste personaje, iată câteva idei  de DECOR, JOCURI și CADOURI care ar putea să vă inspire pentru organizarea petrecerii zilei de naștere a micuților voștri! 

DECOR
Voi începe mai întâi cu decorul dar trebuie să lansez un mare DISCLAIMER! Nu este pasiunea mea să decorez și de aceea îmi scapă multe detalii și îmi e greu să vizualizez de la început cum anume aș vrea să arate un spațiu. În consecință, mi-am format un stil mai degrabă minimalist, în care sunt acceptate compromisurile și nu țin morțiș ca decorurile să fie perfecte. Mă ajută enorm de mult pinterest, dar încerc un sentiment de neputință de fiecare dată când închid aplicația. Am constatat însă că dacă lucrez în echipă cu cineva, îmi e mult mai ușor să ajung la un rezultat satisfăcător! Așa că, mulțumesc Danielei, verișoara noastră, care a făcut de astă dată echipă cu mine!
Cam așa am decorat locul din sufragerie în care am așezat torturile și cadourile. Am folosit Google images folosind termenii de căutare BOGYO ES BABOCA pentru a primi o varietate de rezultate. Am printat apoi toate imaginile pe care le vedeți, inclusiv ghirlanda cu Bobiță din partea de sus. Pe perete am lipit mai întâi scotch de hârtie apoi am fixat fiecare triunghi cu un scotch obișnuit, asta pentru strica vopseaua lavabilă de pe perete. Pentru tortuleț am folosit aceași ghirlandă fixată de două bețe de frigăruie și cerculețe roz pe care am lipit abțibilduri cu personaje din desene. Am ales să acoperim fiecare cerculeț cu un strat de bandă adezivă transparentă.


 
JOCURI
 În camera lor am mai amenajat un colțișor cu câteva propuneri de activități inspirate de episoadele din Bobiță și Buburuză. Planul a fost să urmărim un episod și apoi să realizăm împreună o activitate sau un joc inspirat de acolo. Dar pentru că fetele noastre au fost tare răcite, nu au avut energia de le juca pe toate!

Din episodul ”Jocul de societate” am printat această imagine reprezentativă și am pus la dispoziție unul din cadourile aduse din România, un joc PITICOT, precum și un memory game făcut de mine. Pentru memory game am folosit colile de hârtie de împachetat pe care le-am achiziționat împreună cu abțibildurile. Dintr-o coală am reușit să creez două jocuri: un memory game cu 10 perechi de personaje din Bobiță și Buburuză și un treasure hunt cu restul de personaje ascunse peste tot prin sufragerie, voi descrie mai jos cum se joacă.


”Curcubeul” ne-a inspirat și pe noi la creație, așa că am pus la dispoziție carioci foarte groase și o rolă mare de hârtie precum și o coală de hârtie în valuri imprimată în culorile curcubeului pentru a fi tăiată în fâșii și lipită.

După vizionarea episodului ”Ziua lui Șoma Ariciul” am făcut și noi arici din jumătăți de măr și frigărui de fructe. Le-a plăcut foarte mult să facă asta și au mâncat apoi cu plăcere fructele de pe băț! 


”Concurs de gimnastică” ne provoacă la o ștafetă, dar noi nu am apucat să o mai jucăm pentru că fetele erau deja obosite și respirau greu.  Concursul nostru de gimnastică e gândit astfel: rostogolit pe salteaua de bebeluși, rotit pe discul de plastic și revenit în poziția inițială prin tunelul de la Ikea. Pentru un plus de stimulare, am adăugat și mingea și șoricelul cu biluțe după care trebuie să se aplece și apoi să le arunce nimerind cutia de lemn. Dar  provocarea încă mai așteaptă pe raftul nostru!


Treasure hunt-ul de care vă spuneam mai devreme presupune să ascund peste tot aceste imagini decupate din hârtia de împachetat cu tematica Bobiță și Buburuză. Copiii primesc un păhărel în care să le adune și sunt invitați să caute și să găsească cât mai multe dintre ele. 


CADOURI

Fetelor am ales să le oferim  câte o carte din seria cu Bobiță și Buburuză, apărute la Editura Casa de pe site-ul căreia am preluat toate pozele de mai jos (www.edituracasa.ro).


Pentru copiii care ar fi urmat să vină la ziua lor cumpărasem abțibilduri  tematice și insigne cu personajele. Le-am achizitionat împreună cu cărțile de pe site-ul editurii Casa, dar acum nu mai găsesc imagini cu insignele. Așa cum v-am spus, o parte din abțibilduri mi-au fost folositoare la decor.


Tot la decor am folosit și baloanele acestea:

Mi s-a părut de la bun început o idee foarte bună să cumpăr și hârtia de împachetat știind că nu o voi folosi la împachetat cât mai ales la decoruri și jocuri. Aș fi putut de exemplu să lipesc personajele și pe pahare de unică folosință sau pe invitații, dar eu deja cumpărasem unele pahare cu buline și nu am dorit să încarc prea mult. Oricum, materialul este unul de calitate, printurile arată foarte bine, sunt ușor lucioase deci se pretează la astfel de găselnițe:) Sper să vă placă și să vă inspire ideile noastre!

Comentarii

  1. Exact de ideile de care aveam si eu nevoe,in februarie va fi ziua fiului meu si ma gandesc sa aplic cateva,si el iubeste aceste desene.multumim mult

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Felicitari, Mariana pentru blog si multumim frumos pentru toate ideile utile!

      Ștergere
    2. Cu mare, mare drag! Ma bucur ca iti sunt de folos ideile si ca urmaresti blogul! Incet, dart sigur voi reveni mai constant aici. Viata cu 3 copii este destul de plina si trebuie sa ma organizez un pic mai bine!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare