Scurtă activitate artistică: Vincent van Gogh


Am cumpărat ieri de la piață ultimul buchet de floarea-soarelui pentru camera fetelor iar azi m-am gândit să improvizez o scurtă lecție de artă, punând acest minunat buchet în centrul atenției noastre.
Am ales, bineînțeles, pe Vincent van Gogh pentru a le inspira pe fete să realizeze o lucrare având ca punct de pornire vaza noastră cu floarea-soarelui.

Mai demult, Camelia de la www.micatelierdecreatie.ro mi-a trimis un link foarte util cu un scurt desen animat care îi familiarizează pe copii cu marii artiști ai lumii. Așadar, am folosit această animație de pe canalul de YouTube Art with Mati and Dada pentru a afla cine a fost Vincent van Gogh. 

Am pus, de asemenea, la dispoziție un album cu picturile lui și pe un panou am lipit câteva cărți poștale cu cele mai cunoscute tablouri ale lui.  Folosesc cărți poștale, nu imagini printate acasă și pentru a face economie cu imprimatul, dar și pentru că prezentarea pe carton este mai rezistentă și imaginile sunt mult mai clare.

Nu am vrut să folosesc pensule și apă (cu trei copii mucoși și mofturoși nu mai am timp de curățenie azi), dar le-am pus la dispoziție niște creioane speciale cu tempera. Arată ca niște carioci ca prezentare, dar creionul în sine are culoare vibrantă, este alunecos, lasă o urmă groasă pe foaie și este foarte, foarte ușor de curățat de pe suprafețe (piele, mobilă, textile)!
  Iată ce au realizat fetițele mele cu aceste culori:

 


 Elisa (5 ani și 7 luni)
Ema (3 ani și 7 luni)


Comentarii

  1. De unde sunt luate cariocile cu tempera?

    RăspundețiȘtergere
  2. Le-am primit cadou, dar cred ca sunt luate din magazinele DM sau Edeka, la secțiunea cu produse Tchibo care se schimba săptămânal.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare