Grădina Învierii - proiect DIY de realizat împreună cu copiii

Dacă ați ajuns pe blogul meu, sunt șanse mari să faceți parte din categoria persoanelor foarte familiare cu Pinterest așa încât veți înțelege sentimentul pe care îl trăiesc după o sesiune de căutare pe acest site: de la extaz la dezamăgire pentru că nu mă văd în stare să realizez nici 10% din proiectele DIY sau decorurile de acolo. Anul trecut, de Paște, am hotărât să încerc una din ideile populare de pe Pinterest și anume Grădina Învierii.



Ce avem nevoie?
- un vas încăpător cu margini de minim 5-7 cm;
- pământ de flori;
- boabe de grâu;
- un borcan/ ghiveci de ceramică;
- o piatră care să acopere perfect gura borcanului;
- 3 cruci din crenguțe;
- opțional, pietricele mici, flori sau alte plante cu rădăcini scurte, o figurină de înger, o eșarfă micuță albă pusă pe cruce care să sugereze că Isus a înviat, nu mai este acolo.

Cum pot ajuta copiii?
Din păcate, nu am poze, fetițele mele au lucrat cu bunica lor pentru acest proiect, dar iată cum îi puteți implica pe copii:

- alegeți împreună ustensilele de care e nevoie (linguri, scafe de tablă sau lopățele, stropitoare, cârpe de șters pe mâini și lavete de șters pământul de pe suprafața pe care lucrați);
- transferatul pământului din punga în care l-ați cumpărat (dacă l-ați cumpărat) în vasul ales;
- semănatul semințelor de grâu și plantatul florilor/cactușilor pe margine, dacă aveți;
- udatul pământului în fiecare zi ( grâul nostru a crescut în 5 zile până la 5 cm în condiții de lumină și căldură);

Ce poate reprezenta?
Înafară de faptul că e un decor sugestiv pentru sărbătoarea de Paște, puteți să îl folosi ca pretext pentru a vorbi în Vinerea Mare despre moartea Domnului Isus și îngroparea Sa. Vă sugerez să folosiți o piesă de lemn neuttră pe care să o înveliți într-o bucată de pânză și pe care să o puneți în ”mormânt”, apoi să așezați piatra la locul ei. În dimineața de Paște, invitați copiii să dea piatra la o parte pentru a descoperi că înăuntru se va afla numai bucata de pânză. Dacă copiii sunt mici, impactul va fi mare. Luați-o și atârnați-o, simbolic, pe cruce. Puteți apoi să le citiți relatarea despre femeile care au găsit mormântul gol dintr-o Biblie pentru copii, majoritatea conțin acest episod.

Dacă aveți copii mai mari, puteți să mergeți un pic în profunzime și să explorați metafora bobului de grâu care trebuie să moară pentru a aduce rod și să realizați o paralelă între ce s-a întâmplat cu grâul semănat și  moarte și învierea Domnului Isus.

Mulțumesc că v-ați făcut timp să vă opriți pe blogul meu într-o săptămână atât de importantă! Să aveți parte de o sărbătoare plină de toată bucuria și lumina pe care le-a adus Hristos în lume! Hristos a înviat!

Comentarii

Postări populare