Capsula timpului 2020

Se pare că, pentru familia noastră, anul 2020 este, de departe, cel mai greu an al nostru. În această perioadă am experimentat tot felul de situații stresante, de la accident de mașină la probleme medicale de tot felul și un lung șir de probleme care ne țin treji noaptea pe mine și pe soțul meu.
"Coronavirus" a însemnat, pentru mine personal, nu numai o constrângere fizică, dar și o situatie limită în care m-am luptat cu cele mai ascunse temeri și cele mai întunecate gânduri.
Când am ajuns in punctul cel mai de jos, am început sa scriu o listă de lucruri bune din viața mea. In ciuda lipsei de speranță pe care o resimt, în ciuda faptului că mă simt ca la închisoare, în ciuda faptului că veștile rele vin săptămână de săptămână peste noi.
Lista mea începe cu îmbrățișări și pupici lipicioși de la copiii mei, conține culori de la florile pe care le-am cumpărat sau care ne-am răsărit pe balcon, lista mea are cântece în română, în engleză, în germană, în turcă, are gusturi de focaccia și prăjituri făcute cu o spatulă de la mixerul vechi (cel nou a crăpat, iar celui vechi i-a căzut o bucată de plastic). Lista mea e despre oamenii care mi-au oferit iertare, despre oamenii care mi-au trimis mesaje și s-au rugat pentru noi. Lista mea este despre Andrei și faptul că alege să meargă mai departe. M-am căsătorit un alergător de cursă lungă și un bun partener ștafetă. Ne-am simțit amândoi înfrânți și neputincioși în perioada asta, dar am reușit să continuăm ștafeta, când eu, când el, deși in unele dimineți poate că nici unul dintre noi nu mai avea putere să o ia de la capăt.

În ceea ce îi privește pe copii, am avut mereu în minte filmul "La vita e Bella" și am încercat să le colorăm viața acasă cât de bine am putut noi. Indiferent de ce se întâmplă în jur, am vrut să creez în jurul lor un mediu în care să se joace în pace și să nu îi impovărez cu grijile pe care le experimentăm noi. 

De aceea, am creat un material cu ajutorul căruia să facem o capsulă a timpului și să ne amintim cum a fost pentru noi perioada aceasta în care am stat acasă. 



O pagină în care puteți sa desenați sau să lipiți un portret de familie;

Un interviu cu fiecare membru de familie;

Loc pentru amprentele palmelor;

O listă a evenimentelor/sărbătorilor pe care le-ați petrecut altfel decât de obicei;

O pagină în care puteți să vă scrieți o scrisoare, vouă celor de peste 10 ani. 

Sper să vă placă ideea și o încercați și voi!!! 






Comentarii

Postări populare