Năsturel, activități pe baza cărții

Una dintre cărțile preferate ale celor 3 copii ai mei rămâne Năsturel. În fiecare an am făcut activități pe baza cărții și am petrecut o zi specială în compania celebrului ursuleț de pluș.
Anul trecut, de exemplu, am găsit o spălătorie publică în Berlin și am mers sa citim "Buzunarul lui Năsturel" acolo.

Dacă vreți să vedeți primele activități pe care le-am creat pe baza cărții, mergeți aici.

Nu exagerez dacă spun că, în ultimii 6 ani, am citit această carte de vreo 100 de ori pentru Elisa, Ema si Matei!

Cum săptămâna asta încercăm să avem o zi dedicată unei cărți, Năsturel nu putea lipsi, fiindcă e special pentru fiecare dintre copiii mei!

Am pregătit activități de cusut cu nasturi mici și nasturi mari pentru Elisa si Ema, plastilina cu formă de ursuleț, nasturi și ochișori mobili pentru Matei. Tot pentru Matei am pregătit o panglică cu nasture pe care să exerseze introducerea unui nasture în gaură (am folosit cerculețe din resturi colorate de fetru).
Emei i-au plăcut și traseele de linii curbe și linii frânte pe care le-a urmat cu maximă concentrare, așezând năstureii unul după celălalt.

Într-o tavă de brioșe am creat un joculeț de matematică în care ea mă corectează pe mine (ce-i mai place să arate că poate mai bine ca mine!). Regula e "immer 10",adică mereu 10,dar eu am greșit și m-am zăpăcit, nu am pus în nicio gaură câți nasturi trebuie! 

Copiilor mei le-au plăcut foarte mult să lucreze și fișele de activități disponibile gratuit, pe site-ul oficial al cărții. Puteți sa le descărcați și voi aici

Vouă vă place Năsturel? 

Comentarii

Postări populare