Ornamente de Crăciun pentru copiii mici


Presupun că majoritatea dintre voi sunteţi ocupaţi cu teme de Crăciun, ei bine, noi învăţăm despre fructe (dorinţa Elisei) şi despre elefanţi (pasiunea curentă a Emei). Până la Crăciun sper să reuşim să parcurgem şi cateva activităţi specifice. Şi dacă încă nu v-aţi hotărât ce activităţi practice să realizaţi împreună cu copiii, iată câteva idei pe care noi le-am pus în practică anul trecut, idei din calendarul nostru de Advent despre care am scris aici. Ideile de mai jos au fost realizate când Elisa avea 2 ani şi 10 luni.

1. Brăduţ din fâşii verzi
Cred că e cel mai simplu  proiect pe care l-am încercat noi cu rezultate spectaculoase.Conturaţi din carton un brăduţ şi răspândiţi cu generozitate lipici pe întreaga suprafaţă şi lăsaţi copilul să aşeze orizontal fâşiile verzi. Pot fi de diferite nuanţe pentru mai mult efect. La final, tăiaţi marginile în exces şi, voila, aveţi un ornament pentru bradul cel mare! Eu am făcut şi o variantă mult mai mare ca decor de perete. 



2. Îngeraş din farfurie de carton




Pentru acest proiect aveţi nevoie de o farfurie de carton, o bilă de polistiren, diverse mărunţişuri pentru decorat şi pistok de lipit sau capsator. 


Corpul îngerului de obţine din jumătate de farfurie, deci trasaţi o linie care îl va ghida pe copil la tăiat. Formaţi din ea un con, lipiţi sau capsaţi la spate şi tăiaţi puţin din vârful conului pentru a putea fixa capul. Tăiaţi şi lipiţi aripile. Opţional, adăugaţi o sârmulită pufoasă care reprezintă coroana îngerului şi decoraţi cu mici steluţe şi inimioare care au deja adeziv pe spate. 

3. Pictură cu bucăţele de vată. 
Am conturat cu alb un om de zăpadă şi apoi am încurajat-o pe Elisa să acopere suprafaţa lui si fondul cu fulgi de zăpadă. Puteţi obţine acelaţi efect, poate ceva mai îngrijit folosind beţişoare de urechi. 


4. Felicitări de Crăciun
Elisa abia începuse să coloreze şi, ca să o încurajez, am folosit imaginile colorate de ea la diverse proiecte, Cu unele dintre ele, am făcut felicitări de Crăciun. 



5. Figurine din aluat sărat.
Reţeta e simplă: o cană de sare, o cană de făină, o jumătate de cană de apă (adăugaţi la nevoie câte puţin). Eu am folosit şi colorant alimentar pentru a obţine culoarea roz şi am adăugat sclipici. Puteţi să le uscaţi în cuptor, la foc mic, având grijă să nu se umfle sau, dacă le faceţi din timp, puteţi să le lăsaţi la uscat întorcându-le din când în când de pe o parte pe alta. NU uitaţi să le găuriţi înainte de uscare cu un pai pentru a putea apoi să le agăţaţi în brăduţ.




6. Sensory box tematic
Eu am folosit ca bază, paie şi ca figurine, imagini plastifiate şi prinse în cârlige de rufe pentru a fi mai uşor manipulate de către copil. 


Spor la joacă!





Comentarii

Postări populare