Scena nașterii lui Isus - varianta din carton


Pentru că familia s-a reîntregit şi deja sărbătoarea a început -la noi se cântă colinde, se repetă sceneta, "se ţin lecţii"- voi scrie puţin despre un proiect pe care nu l-am terminat 100% , dar deja suntem foarte aproape de Crăciun şi aş vrea să luăm o pauză de la blog. Aşadar, iată cum arată la noi acasă scena naşterii lui Isus.
Pentru acest proiect am folosit două cutii mari de carton în care ne-a fost livrată o canapea pe care le-am aşezat una în alta. Siluetele Mariei şi a lui Iosif sunt din carton fixate cu pistol de lipit pe un suport orizontal realizat din carton cu strat multiplu. Am mai folosit două instalaţii de brădut. Una cu baterii pe care am aşezat-o în coşuleţul în care e bebeluşul Isus şi una ale cărei beculeţe le-am înfipt în "tavanul" staulului şi le-a fixat cu duct tape.

1. Silueta Mariei
Am folosit o fată de masă patrată cusută cu fire aurii pe care am aşezat-o pe silueta de carton si apoi am susut-o din loc în loc pentru a o fixa după forma dorită. Când spuneam că proiectul nu este 100%gata mă refeream la feţele Mariei şi a lui Iosif pe care aş vrea să le printez şi să le lipesc apoi, aşa cum mi-a sugerat Alexandra, o scumpă prietenă, căreia îi mulţumesc pentru idee!

2. Silueta lui Iosif
Am folosit şi aici tot o faţă de masă pe care aş vrea să o mai folosesc şi cu alte ocazii, deci am pus la treabă tot ac şi aţă subţire, ca să nu deteriorez materialul.


3. Înger şi stea
Am folosit două ornamente de lemn pe care le puteţi găsi în Lidl în perioada asta a anului.

5. Oiţe
Am decupat din carton forma unor oiţe, apoi am pictat botul şi picioarele. Am rupt şi am mototolit împreună cu fetiţele cocoloaşe de vată. Am uns toată suprafaţa  cu aracet şi apoi am presat uşor pentru ca vata să adere bine pe carton. Până dimineaţă, oiţele noastre s-au încovoiat puţin semn că am pus cam prea mult aracet, dar sunt prilej de joacă şi bucurie  pentru toţi 3 copiii (fetiţele mele de 3ani10luni, respectiv 1an10luni şi verişoara lor de 5 ani).

6. Recuzită pentru scenetă
Fiindcă ideea mea iniţială era să realizez din carton toate personajele care apar în relatare, lucru care s-a dovedit a fi peste puterile mele şi dincolo de limitele de timp, am decis să folosesc materialele care mi-au rămas ca recuzită pentru copii şi adulţi la scenete. Noi facem parte dintr-o familie care nu se sfieşte să joace diverse roluri în diverse poveşti, inclusiv bunicii aşa că vor fi intens folosite "costumele" mele. Am folosit eşarfele decupând la mijloc un gol pentru a pune pe umeri ţinutele Mariei, Elisabetei, ale magilor şi ale păstorilor. Eu am cumpărat materiale Second Hand pe care le-am spălat bine şi le-am tăiat fără remuşcare. Am găsit materiale lucioase şi viu colorate căutând printre feţele de perne şi eşarfe, deci nu-i nevoie să daţi iama prin dulapurile proprii!
Mai jos o poză de la "repetiţii":)


Ştiu că nu arată perfect, dar bucuria copiilor e aşa de mare încât sunt sigură că a meritat fiecare secundă realizând această scenă! Sper să vă placă şi vouă!

În rest, să fiţi plini de toată bucuria şi pacea pe care le-a adus cu Sine Hristos atunci când s-a făcut om că să ne mântuiască! Crăciun Fericit!









Comentarii

Postări populare