Îngrijirea unei flori

Floarea aceasta are o poveste speciala: Ema a primit-o ca party favor la petrecerea prietenei ei de la grădiniță, Annika. Între timp, Annika s-a mutat în Canada, dar floricica a rămas si crescut (era asa de mica încât încăpea  in galetusa cea roz). Azi am încropit o activitate de viață practica mutând floarea într-un ghiveci mai mare, stergandu-i frunzele de praf, udand-o.
Tavita va sta de acum în camera fetelor unde Ema o va putea îngriji. Am pus la dispoziție galetusa roz in care e o cârpă pentru șters frunzele de praf și o mică carafă pe care Ema o folosește pentru a pune apă direct în farfuriuta.
Trei gânduri pentru azi:
1. Un copil care învață să aibă grijă de o planta, învață să aibă grijă de viață!
2. Dacă vreți sa creați activități montessori pentru copiii voștri acasă, începeți cu îngrijirea personală, îngrijirea obiectelor și a plantelor. Este natural, folositor și îi face pe copii sa se simtă responsabili!
3. Oferiți mici cadouri cu semnificație pentru copiii care sunt invitați la ziua de naștere a copilului vostru! O mică floare în ghiveci, ca aceasta, este un cadou minunat pentru o fetiță!
Pe curând!

Comentarii

Postări populare