Montessori de zi cu zi: presăm frunze de Gingko Biloba


Vecinii noștri au în curte un copac de Gingko Biloba pe care îl urmărim deseori când mergem spre parc. Cum Berlinul a fost vizitat anul acesta de două furtuni năpraznice și copacii sunt disperat de goi deja, am zis să profităm de frumusețea acestor frunzulițe și să le presăm pentru a le folosi peste câteva zile la o compoziție despre balerine. Nu-i asa că seamănă cu un tutu acest tip de frunză?

Deși la prima vedere pare o activitate simplă, pentru a fi realizată independent ia destul de mult timp memorarea pașilor de către copil. În cazul nostru, a lucrat Ema; Elisa a dorit sa radă morcovi azi. E a doua oară când presăm frunze, deci azi nu am mai demonstrat tot procesul, doar i-am oferit ajutor acolo unde l-a solicitat. 


Așadar, copilul:
Deșurubează cele patru șuruburi de lemn ale presei pentru plante.
Pune deoparte foile și cartoanele între care vor fi presate frunzele.
Tăie pețiolul frunzelor pentru a le putea așeza mai ușor fără să se suprapună (în prealabil, eu am avut grijă să fie uscate).
Are grijă să alterneze corect straturile : carton, hârtie de protecție, plante, hârtie de protecție, carton și tot așa.
Așează frunzele apreciind distanțele și având grijă să nu se suprapună și să nu iasă din presă.
Pune stratul de lemn și înșurubează la loc presa.
Adună resturile de frunze și le aruncă la gunoi.
Așează presa la loc sigur.

Dacă vreți sa vedeți și ce vom realiza un frunzulițele presate, dați un like&follow paginii noastre de Facebook, JURNAL DE PRINTESE pentru a fi mereu la curent cu noutățile de pe blog!
Pe curând!

Comentarii

Postări populare