Ce planuri avem pentru Ziua Națională a României

Deși nu mai locuim în România, mă străduiesc să păstrez, atât de mult cât pot, moștenirea culturală și legăturile cu țara noastră pe care încă o considerăm ”acasă”. De aceea, sărbătoarea națională este pentru mine un moment pe care doresc să îl marchez cu bucurie în fiecare an!

În 2015, am creat un mic decor românesc de felul ACESTA.
În 2016, mi-a venit ideea de a face din harta României un covoraș de joacă așa că ne-am jucat foarte frumos ASTFEL.  Fetelor le-a placut mult să se joace cu acest covoraș de joacă, așa că l-am scos și l-am spălat și, dacă vor dori din nou să se joace cu el, va fi disponibil!

Anul acesta, o avem pe bunica paternă la noi, așa încât am rugat-o să încerce o rețetă de biscuiți pe care i-am tăiat după conturul hărții României și cărora le-am pus glazură tricoloră. Ieri, buni a testat rețeta (pe care am luat-o de AICI ) și ne-am ales cu un platou de felul acesta. Din păcate, nu am avut colorant alimentar bun și am obținut un steag foarte...pastelat! Dar aș vrea să merg azi la cumpăraturi și, dacă voi găsi bobițe sau steluțe colorate, le vom presăra deasupra! Apropo, am folosit colorant de la Dr. Oetker, din tub, dacă folosiți vreun colorant alimentar BUN, trimiteți-mi și mie sugestia voastră!


În rest, plănuim să ne jucăm cu acest puzzle de lemn pe care l-am achiziționat anul trecut de la www.edujoc.md și să citim, la alegere, una din cele 8 cărți apărute la editura Gama în colecția ”Români celebri”.



Am găsit pe acest blog idei de aranjamente florale de ziua  României, așa că am vom cumpăra și noi flori și vom face un aranjament de genul acesta.

Și, deși a fost o zi în care coloranții m-au lăsat baltă, tot am încercat să fac o plastilină de casă pe care am împărțit-o în trei și am încercat, fără prea mult succes să o colorez în culorile steagului nostru.  Am creat și o planșetă de mușama căreia i-am pus un carton tare dedesubt, și gata invitația la modelat!



Voi ce planuri aveți anul acesta de 1 decembrie?



Comentarii

Postări populare