My Very First Art Sticker Gallery - cum folosim cartea cu abțibilduri de la Usborne

Bine v-am regăsit!

Dacă urmăriți blogul meu știți prea bine că, deși nu sunt  o mare cunoscătoare și nici nu am vreun talent deosebit, am încercat să aduc arta aproape de copiii mei. Mergem la muzee de artă, avem albume cu picturi, facem ”mini expoziții de artă” folosind cărți poștale cu picturi, jucăm jocuri de memorie și altele.

De aceea, atunci când Thais de la THAIS POPA Independent Usborne Organizer mi-a propus să aleg o carte potrivită pentru fetițele mele am știut că My Very First Sticker Art Gallery este cartea potrivită pentru ele!


În primul rând, am desfăcut cu grijă paginile cu abțibilduri pentru a le împărți egal și a da șansa ambelor fete să interacționeze cu această carte. Copiii descoperă abțibilduri cu picturi cu teme diferite: viața de zi cu zi a oamenilor din secolele trecute, copii, păsări, ape și pământ. Elisa i-a regăsit cu plăcere pe Hokusai (de care știe din lectiile nostre despre Japonia și vulcanii ei) și pe Van Gogh (despre care am am scris aici)   dar și pe Claude Monet al cărui album cu picturi a fost prin preajmă mai mereu anul acesta.




Și am ales bine cuvântul: este o carte cu care copilul interacționează! Găsește umbrele abțibildurilor, le lipește, eu le citesc scurtele explicații care însoțesc fiecare pagină și apoi, cu ajutorul abțibildurilor, copilul recreează tablouri sau își face propria galerie de artă! Chiar dacă lipește strâmb abțibildul în rama de tablou din carte, acesta se poate dezlipi ușor fără urme și fără a se rupe! Asta contează foarte mult pentru degețele care învață să se coordoneze! Greșeala e parte din procesul de învățare și  e minunat că, prin calitatea hârtiei și a lipiciului, copilul are oportunitatea de a se corecta!

Ce este foarte important de știut este că fiecare carte Usborne este ca o ușă și că în spatele ei se află o mulțime de alte resurse de învățare pe care copiii le pot descoperi.

Noi am urmat linkul de pe prima pagină a cărții  care ne-a condus la o pagină online în care am putut să explorăm mai adânc descoperind linkuri cu desene animate despre pictori, clipuri pe youtube în care sunt explicate tehnici de pictat sau din care înțelegi mai bine contextul în care a fost pictat un tablou, afli la ce muzeu poți vedea un anume tablou și care e povestea lui.


Aceste linkuri mi-au fost foarte utile mie, ca părinte, pentru că mi-au scutit din timpul de căutat online și am putut să răspund curiozității copiilor mei, pentru că multe din informațiile la care am ajuns sunt noi și pentru mine.
Cartea conține și scurte interpretări legate de motivele pentru care artiștii au pictat într-un anume fel. Asta mi-a amintit puțin de comentariile din liceu, dar am ales ca, în loc să le citesc copiilor mei interpretările de acolo, să ii las pe ei să observe detaliile care îi interesează, îi intrigă, le plac sau nu.


Ar mai fi lucruri de făcut pe baza acestei cărți. Ema mi-a cerut să le fac și lor soluție de baloane așa cum a văzut în tabloul cu fetița care umfla baloane de săpun, deci dacă aveți o combinație de săpun care să garanteze că vom putea face baloare, vă rog să o scrieți în comentarii :) Cu Elisa cred că vom încerca să ne pieptănăm ca în unul din tablourile cu fetițe, sigur se va distra vazându-se cu cârlionți!

Dacă v-a plăcut această carte și doriți  să o încercați cu copiii voștri, pe Thais o găsiți pe Facebook AICI . Vă așteaptă cu o mulțime de cărți grozave!

Comentarii

  1. Noi cumparam gata facuta de la lidl, dar o vecina de 12 pe ani mi-a spus ca secretul e sa pui putin detergent (o lingurira sau o lingura, nu mai stiu exact) si o lingurita da zahar la 500 ml de apa.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare