Joc de mișcare pentru zile friguroase: zarul cu animale..și o tornadă!

Încet, încet adun materiale și idei pentru zilele lungi de iarnă în care știu sigur ca nu vom petrece prea mult timp afară din cauza vântului, mai ales.
Una din ideile simple pe care le puteți realiza și voi acasă este confecționarea unui zar dintr-o cutie de carton.  Eu am avut una de la șervețele igienice, de exemplu. Am învelit cutia în hârtie albă pentru a arăta cât mai simplu și am avut grijă la sfârșit să aplic straturi duble de bandă adezivă transparentă pentru aface cubul cât mai rezistent.Dar, cartonul e carton, tot se strică! Important pentru mine a fost să fie ușor și să nu facă zgomot când îl rostogolesc.
Am printat imagini cu animale pe care fetitele le-au decupat și lipit pe cutie.
Am ales imagini cu animale reale, pe cât posibil reprezentate în habitatul lor natural.

Fiecărui animal îi este atribuită o mișcare, un anume tip de mers sau fel de a se deplasa: rostogolit-arici, mers în patru labe-elefant, pași cu călcâiul lipit de vârful celuilalt picior-furnica, ghemuit cu picioare depărtate-gâscă, sărit în două picioare-broască și - pentru ca nu mi-a venit în minte niciun animal al cărui fel de a se deplasa este rotitul - imaginea unei tornade.
Jocul seamănă cu "Împărate luminate, câți pași îmi dai?" doar că se rostogolește zarul și copilul se deplasează atâția pași câți sunt indicați pe față superioară și îi face imitând animalul respectiv. 

Spor la joacă!

Comentarii

Postări populare