Bun venit!

Dupa multe framantari si indoieli, incepem astazi o aventura care, pentru familia noastra, reprezinta o provocare: jurnalul printeselor noastre. Printesa cea mare are acum doi ani si 7luni, iar Printesa cea mica cu fix doi ani mai putin decat ea. Stiu ca astfel vom expune detalii ce tin de apropierea dintre noi ca familie, insa am hotarat sa le las la vedere pentru ca vrem sa oferim si altora ce credem noi ca este valoros si de pretuit. Mi-am propus  sa prezint idei de activitati educative specifice copiilor mici care pot fi realizate cu succes de catre unul sau ambii parinti, in cadrul intim al familiei, mai mult sau mai putin structurat, cu resurse aflate la indemana. Voi incerca sa am un "fir rosu" in decursul acestui an si sa parcurg un curriculum pe care l-am creat asa incat sa reflecte  invatatura biblica (Zilele creatiei, Minunile Domnului Isus, Pe cine sarbatorim de Craciun si de ce? etc.), interesele fetitelor (instrumente muzicale, fluturi, paianjeni, excavatoare, masini de interventie si altele asemenea lor),  unele cerinte educationale din curriculum gradinitelor de stat si idei de activitati montessoriene.

Multe dintre activitatile pe care le-am realizat pana acum sunt inspirate de munca altor mamici creative  (multumesc aici comunitatii "Invat acasa" de pe FB care mi-a inspirat curajul de a incepe aceasta aventura!) si mi-am propus sa le onorez munca de creatie ori  de cate ori voi relua vreuna din ideile lor.  Imi doresc sa inspir cat mai multe familii sa ia initiativa in ceea ce priveste educatia copiilor lor. Este in primul rand responsabilitatea noastra, ca parinti, sa petrecem timp cu copiii nostri, sa le oferim spatiu sa exploreze, sa ii ascultam, sa le vorbim despre lucrurile importante pentru noi, sa ii invatam ceea ce este valoros si sa ii  lasam sa se  bucure de copilarie in ritmul lor.

Asadar, blogul familiei noastre va fi o reflectare a timpului care se scurge incet printre zile obisnuite in care iesim in parc, pregatim mancare, ne jucam impreuna, povestim si ne minunam ca avem privilegiul sa ne bucuram unii de altii!

Cu multumiri speciale lui Andrei, tatic de doua printese minunate, care ma incurajeaza si ma sustine sa dedic acest timp fetitelor noastre si are incredere ca tot ce semanam acum in inima lor, va aduce rod la vremea hotarata!

Comentarii

Postări populare