Idei de activităţi cu monede!

La intrarea în casă, avem două cutiuţe frumoase de lemn în care ţinem chei (aşa am rezolvat problema cu rătăcitul cheilor prin casă) şi monede de care avem la autobuz sau, vara, pentru îngheţată. Cutia cu monede este aproape plină si urmează să merg la bancomat pentru a le transforma în bancnote. Între timp, mi-a venit ideea să le folosesc ca #provocareazilei pentru fetiţele mele de 5, respectiv 3 ani. Vârsta lor nu e nicio garanţie că monedele nu vor ajunge în gură, aşa că vor avea acces la aceste tăviţe cu activităţi numai în prezenţa mea!
 
Iată ce am pregătit:
 
1. Găseşte perechea!
Ema caută perechi peste tot si observă tot ce nu e la locul lui, aşa că îi face plăcere să găsească perechi de monede!
 
2. Găseşte ce e diferit!

Pentru această activitate am fixat cu ajutorul pistolului de lipit rânduri de monede de 1, 2, și 5 eurocenţi, aşezate stema in sus. Am găsit monede cu aceaaşi valoare, dar  steme diferite şi am inserat pe fiecare rând una de acest fel. Am pus la dispoziţie şi o lupă pentru a face o invitaţie mai clară la concentrare.

3. Aşează atâtea câte indică cifra!

 
4. Curaţă moneda!

Am pus la dispoziţie oţet, bicarbonat de sodiu în plicul lui original (fiindcă le face placere să rupă plicurile), monede, o cârpuşoară, seringă şi pensetă. Vom observa cum reacţionează oţetul cu bicarbonatul şi ce efect are asupra murdăriei. Cel mai probabil o vom lăsa la înmuiat în amestecul rezultat pentru a obţine o monedă strălucitoare!
 

5. Desenează moneda!

Am ales pentru această activitate moneda din Marea Britanie pentru ca au forme diferite şi ştiu că le va încânta să obţină chipul reginei pe foile lor! Le-am fixat pe o foaie cu pistolul de lipit. Copiii aşează foaia mică deasupra monedei şi, cu ajutorul creionului, vor obţine forma şi desenul de pe monedă. Când am mai făcut activitatea aceasta le-a placut să-şi decupeze apoi monedele şi să şi le lipească pe alte foi!

6. Sortează monedele!

 
Nu uitaţi să vă spălaţi bine pe mâinei după ce vă jucaţi cu monedele şi să nu le lăsaţi la îndemână când nu puteţi să supraveghiaţi copiii!
Spor la joacă!

Comentarii

Postări populare