O nouă provocare cu turnul roz

Turnul roz este un material pe care l-am achiziționat acum 2 ani și care, din păcate, nu a fost folosit atât cât mi-am închipuit că va fi folosit.
Mă aflu, ca mulți alți părinți care iubesc pedagogia Montessori, in situația de a avea în același spațiu pentru copii de vârste diferite. Cum nu doresc sa ofer acces la turnul roz copilului mai mic, care nu e pregătit să îl folosească cu responsabilitate, limitarea se extinde și asupra copilului puțin mai mare care, dacă nu îl are în zona de acces liber sau în spațiul lui vizual, nu îl caută și nu îl cere. 

Așa că, turnul roz a fost multă vreme un colector de praf. 

Cu toate astea, fetele au înțeles câteva lucruri importante și nu regret ca l-am luat. Acum, amândouă îl folosesc cu grijă și pot să să lucreze cu el delicat și fără zgomot, pe cât posibil. Au grijă să așeze mereu un covoraș de lucru (eu nu am suport de lemn special pentru turnul roz). Îl pun mereu la loc și, dacă se întâmplă să aibă copii musafiri care doresc sa se joace cu el, le explică mai întâi regulile. Cu alte cuvinte, nu tratează turnul roz ca pe o jucărie.


Așa că, m-am hotărât să adaug puțină savoare și să pun la dispoziție o foarte frumoasă cutiuță care e brodată cu o floare in care am ascuns o mască pentru somn. 

Ema a refuzat sa lucreze cu masca pe ochi, însă Elisei I s-a părut foarte interesantă provocarea așa că a montat și demontat prin pipăie turnul roz de mai multe ori.

Dacă și copiii voștri au acasă un turn roz sau altceva similar, vă provoc să încercați și varianta cu ochii acoperiți!

Pe curând! 

Comentarii

Postări populare