4 solutii de organizare pentru camera copiilor


Inafara de tot felul de activitati pentru copilasi, o alta pasiune mare pentru mine este aceea de a gasi solutii de organizare care functioneaza pentru noi, ca familie.
Astazi as vrea sa impartasesc cu voi 4 solutii de organizare pe care le-am testat si pe care le pot recomanda pentru ca noua ne-au usurat viata.

1. Statia de Lego Duplo 

Am gasit, fireste, pe Pinterest aceasta idee si mi-a luat ceva timp sa o implementez pentru ca nu am vrut sa cumpar totul nou. Practic, am folosit o cutie Drona din Ikea si un cub Kallax pe care am fixat,cu ajutorul pistolului de lipit, o placa de construit cu Lego Duplo. Este usor de transportat dintr-un loc in altul, este exact la nivelul la care Matei poate construi in picioare. Cutia Drona este incapatoare si toti stiu acum unde sa puna piese de Lego Duplo daca le gasesc ratacite prin casa. Si este singura jucarie pe care o accept in living pentru ca, uneori Matei termina mai repede de mancat si se joaca cu Lego pana cand restul familiei termina masa.


2.Statia de curatenie

Am inceput prin a avea un cos mic de gunoi in camera copiilor acum 3 sau 4 ani. Anul asta insa, mi-a tot stat in cale acest suport pe care am avut intentia sa il arunc. In final, am hotarat sa fac un experiment si sa asez pe el niste lucruri care sa le dea copiilor mei independenta de a sterge ceva de pe jos cand varsa un strop de apa sau de lapte, de a avea acces la servetele de sters nasul oricand simt nevoia sa le foloseasca. Am mai adaugat o matura si un faras, ambele adevarate, reale, nu variante de copii fiindca inca nu am gasit variante de maturi pentru copii care chiar sa adune bine gunoiul. 
Am taiat o laveta de sters pe jos care la spate avea un fel de buzunaras pe care acum Matei si-o fixeaza pe manute si cu ea sterge lichide de pe jos.
Am pus la dispozitie sticlute cu pulverizator tip spray in care am apa cu putin otet pentru a sterge masa de desenat, rafturile si geamurile. Da, geamurile! Pentru geamuri am si un burete special cu doua fete care curata si lustruieste bine. Sunt luate de ZEEMAN, acum stiu ca deschid magazine si in Romania, deci poate le gasiti acolo. Ideea e ca le face placere sa se joace de-a spalatul geamurilor (mai exact geamul usii de la balcon) iar eu ma bucur sa isi fac de lucru cu folos!
As mai avea nevoie de o racleta mica pentru curatat geamuri, dar inca nu am gasit una potrivita.




3.Statia de lucru manual

Eu sunt genul de pedagog si de mama care nu are aplecare deosebita spre lucru manual si arta, in general. Dar trec printr-o perioada de constientizare a trasaturilor mele care ii pot limita pe copiii mei si pe lista mea era si aceasta. Am hotarat ca e momentul sa le ofer un coltisor unde sa aiba acces la materiale oridecate ori simt nevoia sa faca ceva. 
Asa ca, am pus la dispozitie acesta comoda mica cu 3 sertare pe care am luat-o mai demult din Ikea si am lipit deasupra ei niste compartimente pentru a avea unele lucruri mai la vedere. M-am gandit ca scotch, foarfeca,lipici trebuie sa fie mereu la indemana. In sertare am pus pompoms, pene, hartie gumata, hartie colorata, ata, stante si stampile. Pe toate acestea le aveam inainte intr-un sertar obscur la care fetele nu aveau acces. Cam asa arata statia noastra de lucru manual acum.




4.Suport pentru creioane colorate

De cateva saptamani am facut unul nou pentru ca pe cel vechi  l-am aruncat atunci cand ne-am mutat. Este proiectul DIY cel mai drag inimii mele pentru ca este super util. Copiii sorteaza creioanele atunci cand le pun la loc, nu se mai cearta scormonind intr-o cutie si crezand ca singurul creion verde este la sora/fratele lor. Pot vedea clar ce creioane au la dispozitie si care dintre ele sunt sau nu ascutite. Am descris pas cu pas cum am facut acest suport AICI.


Ce idei de organizare a lucrurilor copiilor ati folosit cu succes? Impartasiti-le cu noi pe pagina de Facebook a blogului nostru Jurnal de printese 




Comentarii

Postări populare