Fluturele 8 activitati pentru copii



Fluturii sunt niste minunatii capabile sa fascineze adulti si copii, deopotriva, asa ca nu e niciodata prea devreme sa pregatim lectii frumoase despre aceste insecte uimitoare.

Am mai abordat aceasta tema, acum vreo cativa ani, cand Elisa avea 2 ani, iar Ema abia se nascuse. Am pornit atunci de la cartea Iuliei Muntean, "Rime cu antenute", pe care Elisa a iubit-o multa vreme. Daca vreti sa vedeti cateva idei de atunci, dati click AICI.

De data aceasta, intentia mea a fost sa ii invat pe copii mai multe despre ceea ce este in mod real un fluture, asa ca am pregatit cateva activitati care sa ii invete despre ciclul de viata si despre tipurile de fluturele. Bineinteles, nu puteau sa ne lipseasca cartile, care sunt pentru noi cea mai la indemana metoda de a invata lucruri noi. Fetelor le place foarte mult  sa faca tot felul de activitati creative de lucru manual, asa ca am pregatit asa ceva pentru ele, iar pentru Matei, care pare a fi un mic pasionat de numere (recunoaste numerele la autobuz, cauta 8-uri in orice carte etc.), am pregatit cateva activitati de recunoastere a cifrelor si potrivire numar-cantitate.

 Cam asa a aratat, in final, invitatia mea la invatat lucruri noi despre fluturasi. In sfarsit, am schimbat setul de tavite!!! Am una, pe raftul de jos, pictata  cu floricele si fluturasi pe care am pus-o acolo doar ca imi e tare draga, nu ca as fi avut ceva de asezat pe ea! Dar ii gasim noi folos primavara asta!


Puzzle din trei piese cu maner pentru Matei

Activitate de numarat fluturasi

Pentru aceasta activitate am folosit abtibilduri din cartea despre fluturi de la Usborne.
 




Dintr-un calendar de familie am xeroxat pagini cu fluturi pe care apoi i-am decupat si i-am oferit fetelor pentru a-i lipi in colaje, felicitari sau desene.




Am incercat sa desenet un fluture de carton caruia fetele pot sa ii decoreze aripile cu tot felul de maruntisuri care ne prisosesc sau pe care le folosim de obicei la proiectele noastre de lucru manual.



Am cumparat de pe Amazon aceste figurine cu oul, omida, crisalida si fluturele pentru a recrea ciclul de viata al fluturelui. Oul arata tare dubios, Matei a zis din start ca acela e, de fapt, o minge. Nu stiu daca intr-adevar asa arata un ou  de fluture, dar e cert ca nu aceea este reprezentarea pe care Matei si-a format-o despre ou si nu o voi scoate la capat cu el! 
Am scris si cateva etichete si probabil le voi lasa pe fete sa "ma instruiasca" fiindca au mai auzit de multe ori pana despre felul cum omida se transforma in fluture.

Acestea sunt cartile pe care le-am pus la dispozitie. Sunt carti pe care mamicile din Germania le pot comanda pe Amazon sau pe care le puteti gasi in librarii. Cea din stanga este pentru Matei (2ani), este o carte cartonata, care are si pagina transparente in  care ies in evidenta aripile si culoarea fluturelui. 
Cartea cu abtibilduri de la Usborne este pentru Ema (5ani) , iar cartea din colectia NaturDetektiv este pentru Elisa (7ani).



Add caption



Spor la joaca si voua!!!





Comentarii

  1. Neaparat cartea ,,Omida mancacioasa" scrisa si ilustrata de Eric Carle! E batrana cartea, tocmai a implinit 50 de ani, la noi e ... noua.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O avem in limba germana si tare m-a tentat sa o includ, dar am hotarat ca vom face separat pentru ca e atata de frumoasa si versatila incat merita sa ii facem o tema separat! O prietena din online tocmai a sarbatorit ziua de nastere a fiului ei folosindu-se de aceasta tema si mi s-a parut de vis!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare