Jocuri pentru drumul cu masina

Am reușit sa fac câteva poze jocurilor pe care le-am luat cu noi la drum cu mașina și în vacanță.

Drumul nostru spre Croația a durat 20 de ore, dintre care vreo 8 copiii au dormit. Cam 2 ore, în total, au ascultat muzică și teatru radiofonic pentru copii de pe youtube.

Pentru că am făcut multe pauze (de aceea am și ajuns la 20 de ore în total) am avut și timp de alergat puțin să ne destindem asele și mușchii. Mingea pe care am pus-o în  portbagaj în ultimul moment a fost o idee foarte bună! 

La întoarcere, pentru că voiam să scăpăm de banii croați de care uitasem, am cumpărat niște seturi de  Lego Friends cu care și-au făcut de lucru vreo 2 ore! 

De asemenea, i-am lăsat pe ei să găsească idei de petrecere a timpului, înainte de a le da, pe rând, din jocurile pregătite. Ema a fost foarte mulțumită să facă desene în carnețelul ei, Elisa a făcut avioane din hârtie pentru Matei. Ne-am jucat jocuri de cuvinte și au spus, pe rând, povești amuzante (cu pârturi explozive, când vine rândul lui Matei, și animale rănite, când vine rândul Emei). 

Revistele de la Lidl erau pregătite pentru jocuri de căutare. O revistă la mine și câte una la ei, eu descriu obiectul, ei trebuie să găsească pagina la care se află. E foarte bună ideea și pentru orientare vizuală, ceea ce l-a făcut și pe Matei fericit, fiindcă el nu poate să găsească mai repede decât surorile lui paginile potrivite. Dar poate să zică ce vede mai sus, mai jos, ce este rosu, ce este verde pe pagină, etc. Dacă aveți cataloage mai frumoase, evident vor fi mai atrăgătoare, dar eu n-am avut timp să merg în alt supermarket înainte de plecare. 

Ne-a lipsit tare mult un joc de familie sau măcar un joc de cărți. Ar fi fost frumos să îl avem pentru orele pe care le-am petrecut pe terasă, la umbră.

1. Geobord cu elastice colorate: pot să creeze forme, dar Matei preferă încă să le prindă simplu în toate părțile până le termină pe toate. Asta îi ia cam 20 de minute la 3 ani.
2. Joc de construcție după model. 
Jocul are si o clepsidră, dar am preferat să nu o iau în călătorie, fiindcă mi-a fost teamă că se va pierde. Copilul are un card și trebuie să așeze piesele de lemn pe coloane, așa cum vede pe card.


3. Păpuși de mână pentru teatru improvizat. 

4. Carduri cu animale: eu aleg un card, descriu animalul și ei trebuie sa îl ghicească. Am repetat denumirile în engleză și germană și, da, a fost cazul să își împrospăteze memoria și cu unele denumiri în limba română pe care nu le mai știau.


5. Reviste și cataloage 

6. Story cubes 
Nu l-am jucat pe mașină, dar s-au jucat fetele una cu alta în timpul vacanței. Le răstoarnă, le așează într-o ordine și spun împreună o poveste folosind simbolurile de pe zaruri.
7. Piese geometrice magnetice 
Asta a fost supriza lor pentru drum. Se jucau în ultima vreme destul de mult cu setul pe care l-am cumpărat acum 4 ani și am decis să cumpăram o extensie la el, doar că nu am fost atenți și am luat ceva ce nu este compatibil. Oricum, au fost foarte încântați și au construit cu el aproape în fiecare zi în timpul de odihnă de la prânz. De obicei, nu iau în vacanță jocuri cu piese mobile pentru că se pierd, dar, de data asta, au fost foarte atenți fiindcă țin mult la jocul acesta și nu vor nici ei să își piardă piesele.

Poate vă întrebați, cărți? Nu am luat și cărți? Vă vine să credeți sau nu, am avut o singură carte cu noi, pe celelalte le-am uitat acasă! Dar e o carte cât alte 20 și merită o postare separată pentru că și-a făcut treaba foarte, foarte bine!!!

Comentarii

Postări populare