3 pilde la 3 ani: Pilda celor 10 fecioare

Din multele pilde pe care le-a spus Domnul Isus, am  ales să citim zilele acestea pilda celor 10 fecioare pentru a introduce simplu tema revenirii Domnului Isus. Chiar azi am  avut o "interpelare" din parte unei rude apropiate despre ce aleg să o învăţ pe Elisa din Biblie, aşa că o să fac şi aici o precizare: poziţia mea este că un copil trebuie să fie familiarizat , potrivit măsurii înţelegerii lui, cu toată învăţătura biblică, fără a fi omise adevăruri esenţiale pentru sufletul său! Ştie despre naştere,moarte şi înviere, ştie că Domnului Isus este în cer unde ne pregăteşte un loc dar nu i-am spus niciodată că Domnul Isus va reveni şi noi îl aşteptăm. Adevărul e că, dacă am trăi ca şi când chiar L-am aştepta de la o clipă la alta, nu ar mai fi fost nevoie să fac o lecţie specifică pentru a o învăţa asta.

Pentru a avea câteva reprezentări vizuale care să o facă curioasă, am îmbrăcat nişte piese de contruit în straie noi, 5 de o culoare, 5 de altă culoare şi ne-am jucat puţin numărându-le.

Am pregătit apoi o tăviţă în care am pus un borcan mic căruia i-a găurit capacul, ulei şi vată hidrofilă. Elisa a turnat uleiul în borcan, i-a pus capacul, eu am realizat fitilul din vată şi  l-am introdus în gaura capacului. Si iată că avem o candelă ca cea a fecioarelor înţelepte. Până când Domnul Isus va reveni, să nu uităm să fim buni unii cu alţii!




Aceasta e o lecţie şi pentru mine! Poate în primul rând pentru mine....

Comentarii

Postări populare