8 idei de reciclare creativă a lucrușoarelor de copii

Astăzi sunt foarte fericită să scriu despre ideile pe care le-am pus în practică pentru a recicla în mod creativ lucrușoarele fetițelor noastre. Am folosit șosetuțe, jucării de pluș, body-urile de bebeluș, căciulițe și hanoracele lor preferate. 

1. Păpușele pentru mâini mici din șosetuțe de bebeluș
Am realizat un set de astfel de păpușele pentru a dramatiza relatarea nașterii lui Isus acum 2 ani. S-au păstrat foarte bine și ne-au adus multe, multe minute de joacă și improvizație creativă. Am detaliat modul cum se pot obține într-un post pe care-l puteți citi aici.



2. Păpușă de mână din jucărie de pluș
În acest post puteți citi cum  să transformați o banală jucărie de pluș într-o păpușă care prinde viață în mâna copilului. Cu siguranță va fi mult, mult mai folositoare de acum încolo și vă scutește de o mulțime de bani, pentru că păpușile de mână sunt, în general, tare scumpe.



3. Poșetuță obținută dint-o căciuliță
Căciulița aceasta mult iubită nu ne putea părăsi atât de repede, așa că am hotărât să o mai păstrăm la noi acasă transformând-o în poșetuță. Mânerele sunt lipite cu pistolul de lipit  în interiorul căciulii, așa încât, atunci când se vor plictisi de ea, le vom putea dezlipi și căciulița va ajunge la altă fetiță iubitoare.


4. Bavețică obținută dintr-un tricou
Nu am reușit nicicum să le fac să poarte acest tricou, și dacă tot am rămas fără prea multe bavețici în ultima vreme, am hotărât să îi mai dau o șansă folosindu-l ca bavețică. Am lărgit cât am putut intrarea pentru cap, materialul fiind oricum mai vechi, și acum poate fi murdărit în voie!


5. Vestuță din hanorac pufos
”Hanoracul pufos de ursuleț cu urechiușe”, așa cum a fost alintat el de Elisa, a fost purtat și răspurtat de 3 ierni încoace de către ambele fetițe, dar le-a rămas mititel. Mi-a venit ideea de a-i tăia mânecile și a-l transforma în vestuță pentru a-l mai folosi o toamnă, două, fiind încă suficient de lung ca să acopere bine la spate. Nu am mașină de cusut, așa că marginile au rămas netivite, dar materialul nu se deșiră. 

6. Fustițe din rochițele de 6-12 luni
Din păcate, nu am și o poză cu rochițele înainte de a face modificări, dar rochițele acestea sunt încă pe piață. Unele sunt de la Carter dintr-un bumbac foarte bun, care  a rezistat excelent la spălare și purtare, altele sunt de la C&A, foarte ușor de modificat. Am rugat-o pe Nicoleta Dima, o croitoreasă foarte pricepută din Isaccea să mă ajute la acest proiect, iar rezultatul a fost minunat și foarte, foarte bine primit de fetițe. Le-am folosit cu mare succes pe timpul verii și până toamna târziu, fiind ușor de îmbrăcat peste dresuri sau colanți mai grosuți pentru că am ales să le punem pe elastic.

7. Maiouri cu imprimeuri
Aceste maiouri nu  sunt făcute de mine, așa le-am cumpărat, însă am la păstrare porțiuni decupate din tricouri pe care le voi lipi curând pentru a înfrumuseța alte maiouri sau tricouri simple. Am adăugat poza aceasta pentru că reprezintă o schimbare de comportament pe care mi-am impus-o la cumpărături și anume aceea de a încerca să cumpăr lucrușoare care să poată fi purtate mai multe sezoane. Acestea maiouri au fost purtate cu succes vara trecută cu pantalonași scurți, dar și toată iarna pe sub bluzițele de grădiniță.  La fel am procedat în ultimii ani și cu săndăluțele și opincuțele confortabile care au fost purtate pe timp de vară: toamna au primit rolul de papucei de casă, nefiind nevoie încă de ceva gros pentru interior.

8. Plăpumioare de tip quilt din body-uri de bebeluș
Este, de departe, proiectul meu preferat de reciclare creativă. Am lucrat tot cu Nicoleta, care a avut răbdare cu mine! Am folosit atât partea din față, cea cu imprimeuri drăguțe, cât și partea din spate pentru că am vrut plăpumioare mai mari. Materiale pentru dos si căptușeală am cumpărat din magazinul Bucur Obor. Am vrut să le fac mai grosuțe pentru a le folosi pe perioada iernii, dar următoarele păturici vor fi mai subțiri și mai mici pentru a înveli patul și pentru a fi păstrate ca amintire. 



Mai jos este un detaliu de la fețele de pernuțe pe care am cusut pătrate tăiate din body-uri. Cred ca dacă scopul ar fi să păstrați ceva pentru cutiuța cu amintiri, o astfel de față de pernuță, ar fi foarte potrivită.

Mi-ar plăcea să îmi scrieți în comentarii ce idei de reciclare creativă ați folosit voi! Sunt oricând gata să primesc sugestii noi! 



Comentarii

Postări populare