DIY Joc de memorie auditivă cu ouă Kinder

Hristos a înviat!
Sărbătoarea a trecut pentru aproape toți dintre noi și sunt sigură că mulți dintre copilași au primit printre cadourile de Paste și ouă Kinder. Dacă încă nu ați aruncat ouăle de plastic din interior, iată o idee de joc pe care îl puteți improviza acasă: UN JOC DE MEMORIE AUDITIVĂ!


Recomand acest joc copiilor de la 3 ani în sus.

Aveți nevoie de un număr par de ouă de plastic Kinder, pistol de lipit pentru a securiza conținutul și diverse ”umpluturi” care să sune distinct. Eu am folosit o linguriță de sare, o linguriță de orez, un bănuț de 1 cent, boabe de fasole, semințe de floarea soarelui și câteva paste.  încercați să nu umpleți prea mult un ou pentru a păstra cât mai clar sunetul distinct al fiecărui ou.

Am avut grijă să pun cantități egale așa încât să sune identic două câte două. 

Oferiți copilului ouăle de plastic într-un coș sau pe o tăviță specială pentru ouă și alegeți un ou pe care să îl scuturați în dreptul urechii de două-trei ori. Căutați apoi perechea lui printre cele rămase în coș. Jocul se termină atunci când ați potrivit toate perechile.


VARIANTA: dacă copilul nu dorește să se joace singur (asta e faza la care suntem noi acum) împărțiti ouăle așa încât copilul să aibă jumătate din ouă și adultul/fratele cealaltă jumătate. Un partener se întoarce cu spatele iar celălalt scutură un ou. Cel care a stat cu spatele indică între ouăle sale pe acela a cărui pereche a auzit-o. Dacă nimerește corect, poate să păstreze ambele ouă (ca la Țară, țară, vrem ostaș!).

BONUS: puteți folosi ouăle pentru a forma o mică orchestră și a ține ritmul cântecelor pe care le cântați cu copiii!

Dacă aveți copii mai mari, vă recomand să asamblați jocul împreună. Dacă aveți o colecție numeroasă de astfel de ouă de plastic, puteți să vă jucați după modelul jocurilor clasice de memorie în care verificați câte două piese și dacă nu nimeriți pereche, oferiți ocazia partenerului de joc să încerce. 

Sper că v-a plăcut ideea aceasta de joc de memorie!

Pentru alte idei de jocuri și activități pentru copiii mici, urrmăriți-ne pe pagina noastră de Facebook

Comentarii

Postări populare