Easter Egg Hunt DIY


 Anul trecut de Paște fetițele noastre au participat la prima lor vânătoare de ouă (Easter Egg Hunt) alături de copiii unui cuplu germano-american. Le-a plăcut atât de mult încât am hotărât să organizez așa ceva și anul acesta. Am nevoie de: ouă fierte și vopsite, ouă de ciocolată și ouă de plastic. Le voi ascunde pe toate în curtea din spate, fetele și verișoara lor vor primi câte un coșuleț și le vor căuta până le vor găsi pe toate!

Cu ouăle de plastic am însă în plan să relatez povestea adevărată a Paștelui. Există în magazinele online un set original de foarte bună calitate care se numește Resurrection Eggs dar costă destul de mult transportul așa că am improvizat o variantă DIY cu ajutorul a 6 ouă de plastic care se deschid. Puteți folosi și ouăle de plastic de la Kinder, dar va fi mai dificil să găsiți obiecte așa mici pentru a le umple. Iată ce am pus eu în cele 6 ouă și elementele din relatarea biblică pe care le voi evoca cu ajutorul lor:


 1. În primul ou am așezat o frunză dintr-un mic palmier de plastic pe care îl am de la seturile cu animale din savană.
Voi relata, pe scurt, felul cum l-au întâmpinat oamenii atunci când Isus a întrat în Ierusalim, în duminica Floriilor. Frunza de palmier poate fi înlocuită cu un măgăruș mic sau chiar cu o hăinuță care să încapă în ou pentru că și aceste elemente apar în relatarea biblică și sunt un bun pretext pentru a evoca evenimentul.
 2. În al doilea ou am așezat 3 monede argintii a câte 10 bani fiecare. Ele sunt pretextul sub care voi povesti despre felul cum Iuda l-a trădat pe Domnul Isus în schimbul a 30 de arginți.
 3. În al treilea ou am așezat o mică ulcică de lut și o bucată de azimă uscată pentru a ne aduce aminte de ultima cină a Domnului Isus alături de ucenicii Săi. Puteți să înlocuiți ulcica cu un pahar micut sau ceva ce aduce a pocal pentru a fi mai sugestiv. |De asemenea, pentru copiii mai mari, puteți adăuga o bucățică dintr-un prosopel și un vas care să semene a lighean pentru a relata felul cum Domnul Isus le-a spălat picioarele ucenicilor Săi.
 4. Al patrulea ou are înăuntru două șuruburi pe care le voi numi piroane sau cuie și o cruce. Tot la fel de bine aș fi putut pune o coroană mică de spini. Dacă aveți mai multe ouă la dispoziție și doriți să insistați pe acest moment, puteți pune o mică bucată de piele pentru a reprezenta biciul cu care a fost bătut Mântuitorul, un burete mic pentru evocarea momentului în care I s-a făcut sete și i-au dat apă cu oțet să bea, un zar pentru a povesti despre felul cum au tras la sorți soldații pentru haina Lui sau chiar o scobitoare pentru a le împărtăși despre soldatul care a vrut să se asigure că Domnul Isus chiar a murit, împungându-L sub coastă.
 5. Al cincilea ou conține o mică bucată de material care simbolizează giulgiul în care a fost învelit Mântuitorul și o piatră despre care vom spune că a închis mormântul.
6. Al șaselea ou este GOL pentru că Domnul Isus a înviat și mormântul Lui este gol!











Sper că v-a plăcut ideea mea și că o veți încerca împreună cu copiii! Dacă nu aveți încă ouă, atunci e un bun pretext să cumpărați o duzină de Kinder !

Comentarii

Postări populare