Joaca de-a sistemul solar



Revenim din când în când asupra unei teme tare dragi nouă, și anume,  Sistemul Solar. Si, pentru că am intrat in febra mutarilor si nu prea avem timp, las poza sa vorbească de la sine și fac doar o descriere sumară.
Dacă vreti să vedeți ce altceva am mai lucrat cu altă ocazie, citiți și acest articol.

Am găsit acum câteva luni in Flying Tiger (un fel de Euroshop danez) un set de planete care trebuie asamblate si pictate. Copiii pot apoi roti planetele in jurul soarelui din centru, lucru care le-a plăcut foarte mult! 

Am mai adăugat colecției noastre de materiale pe această temă și un puzzle cu planetele, cumpărat de tot de acolo cu un euro,  cred. 

Cartea noastră preferată rămâne Prima mea carte despre Cosmos de la National Geografic Little Kids. O carte cu fotografii impresionante si text putin, numai bună pentru preșcolari! 

Am pictat farfurii de carton care să semene cu Soarele si Luna și le-am folosit pentru a ne juca, după modelul Ursuletilor Nazdravani, un blog cu resurse grozave, de unde vă putei inspira și voi aici, aici sau aici.
Copilul care are farfuria cu Soarele, stă în centru. Cel care e Pământul se rotește în jurul lui, iar Luna se roteste în jurul Pământului. Puteți să desenați cu o cretă cercurile, așa încât copiii să nu se ciocnească unii de alții.

Pe curând! 


Comentarii

Postări populare