Ornamente pascale din aluat sărat și flori uscate


 Zilele trecute vă arătam, pe Instagram, cum am presat floricele și frunzulițe din grădina din spatele blocului. Și noi suntem izolați și evităm să ieșim din casă, dar din fericire, suntem singura familie care are copii de la noi din bloc și folosim gradina din spatele blocului și parcarea in fiecare zi!

Astăzi am făcut aluat sărat și din el am creat decorațiuni de Paște.

Pentru că locuim la Berlin și aici oamenii decorează copăceii cu ouă de plastic colorate, vom decora și noi pomisorii din grădină cu aceste ouă care sunt mult mai "umweltfreundlich" sau prietenoase cu mediul.

Rețeta clasică de aluat sărat: 1 cană de sare, 1 cană de apă, 2 căni de făină.





Pont: umeziti cu o pensula suprafața oului înainte de a aplica plantele uscate, se vor lipi mult mai bine!


Genul acesta de activitate este perfectă pentru familii cu mai mulți copii, așa cum e și familia noastră fiindcă oferă ceva de făcut fiecărui copil, indiferente vârstă! 

Cei foarte mici pot să amestece și să frământe aluatul, ceea ce reprezintă un veritabil joc senzorial! Chiar dacă vor gusta, nu vor înghiți (cel putin, nu prea mult) fiindcă  aluatul e foarte sărat! 

Copiii își folosesc mâinile și simțul observației pentru a întinde aluatul, a decupa forme, a unge cu pensula formele cu puțină apă și multă grijă. Apoi, pot să folosească penseta pentru a transfera florile presate pe oul din aluat. Eu am introdus și o spatula de tort pentru a transfera oul pe tavă. 

Copiii mai mari pot face un mic experiment de observație: oare sarea se topește mai repede în apă caldă sau în apă rece? 
De asemenea, pot să citească rețeta, să măsoare ingredientele și să pornească cuptorul. 
Mâine, când le vom agăța în pomișor, vom exersa intruducerea sforii în orificiul din ou și vom exersa înnodarea. 

Eu zic ca sunt suficiente motive și oportunități de învățare încât să merite să facem mai des aluat sărat împreună cu copiii! 


Comentarii

Postări populare