La mulți ani, copii!


Nu știu cine a ales 1 iunie pentru sărbători Ziua Copilului, dar mi se pare atât de potrivită această dată! Mă inspiră la joacă, îmi dă speranță, chef de viață și bucuria de a întâmpina vara! Nici nu sărbătoresc solstițiul de vară, pentru mine vara începe mereu de Ziua Copilului!

Așa că, propunerea noastră de joacă pentru Ziua Copilului este un joc senzorial cu flori și frunze pe care Matei le-a pus în coji de ouă! Am avut grijă să sparg coaja ouălor cât mai sus, nu la mijloc, cum fac de obicei, pentru a obține o formă de gheața ovală, ca a oului.

L-am lăsat pe Matei să pregătească tot și procesul de pregătire a fost o experiență în sine: să dozeze florile și frunzele ca să-i ajungă pentru toate ouăle, să toarne apa în ou, să aștepte până îngheață în congelator. A verificat de vreo două ori, apoi a uitat de ele!
A experimentat cât de reci și tari sunt atunci când le decojeste și a pus degețelele la treabă serioasă! În final, i-am dat un polonic mic și niște forme de brioșe din silicon pe cu care să se joace.

Abia aștept să profităm și mai mult de vara aceasta pentru a ne juca cu gheață! 

Comentarii

Postări populare