Nature Walk: cu foarfeca şi coşuleţul la plimbare


Bine v-am regăsit! De când primăvara ne-a încălzit şi pe noi încerc să ofer cât mai multe oportunităţi de joacă şi plimbare în aer liber. Săptămâna trecută am ieşit însă la o plimbare scurtă în jurul blocului şi, pentru că ştiam că ar fi dezamăgite dacă stăm aşa puţin când jocul în parc abia se încinge, am ales să le propun să aducem culegem şi să aducem acasă "semne de primăvară". Propunerea a fost tare bine primită şi plimbarea fost urmată de o suită de activităţi care le-a făcut mare plăcere.
La plimbare am plecat cu un coşulet împletit şi o foarfecă. Am stabilit că avem voie să tăiem doar flori care au crescut liber, nu şi florile plantate de vecini.  Nu am făcut prea multe poze în timpul plimbării pentru că de regulă nu le place să fac poze când sunt cu ele. Aşa că vă arăt doar nişte ghinde încolţite care le-au captat atenţia.

Odată ajunse acasă, am aşezat pe un capac mare de plastic toate comorile adunate. Multe crenguţe înflorite, flori pentru presat, flori de plantat, pietre adunat în coşuleţe roz de către Ema, crenguţe şi frunze de tot felul, dar şi un melc.


Am adus un vas de ceramică şi pământ de flori şi am replantat floarea pe care am reuşit să o culegem cu tot cu rădăcină. Am aşezat totul pe o tavă împreună cu o carafă micuţă în care am pus apă pentru udat. Au avut grijă de floare şi s-au bucurat să vadă că boboceii se desfac şi avem tot mai multe flori în ghiveci.


În timp ce eu tăiam ceapa pentru a pregăti cina, ele tăiau crenguţe cu foarfeca.


Melcului i-am găsit o cameră la "Hotel". Am aşezat nişte frunze umede într-un recipient de plastic transparent al cărui capac l-am găurit. Ema a refuzat să îl atingă pentru că "ţeapă" (înţeapă) dar Elisa l-a lăsat să se plimbe pe mânuţa ei în voie. Umed, lipicios, rece, moale, tot felul de senzaţii vii! Melcul a mai zăbovit la noi o jumătate de zi, suficient timp pentru a realiza şi câteva activităţi specifice, dar despre asta în altă zi!


Am adăugat şi câteva flori la colecţia noastră de flori presate. Urmează să le laminăm şi să le adunăm într-o cărticică a florilor. Probabil că la începutul verii, când poate va fi gata, vom putea să împărtăşim cu voi cărticica noastră.


Iar restul de crenguţe înflorite le-am aşesat în sticle şi vaze înguste în care am turnat apă folosind pâlnia mică.


Cam aşa a arătat colţişorul lor cu comori de primăvară.



Cred că e important să realizăm astfel de expediţii cu copiii şi foarte aproape de casă sau chiar în parcul în care se joacă, nu numai când ieşim la pădure sau la iarbă verde.  Asta pentru a le inspira respect faţă de natură şi o doză sănătoasă de bucurie şi mirare în faţa minunilor banale care ne înconjoară. Deci, pregătiţi şi voi coşuleţele şi foarfeca?

Elisa- 4 ani şi 2 luni
Ema- 2 ani şi 2 luni

Comentarii

Postări populare