Învăț să recunosc plante comune de pe strada mea (free printable)

Unul din lucrurile care îmi plac foarte mult la zona în care locuim acum este grija oamenilor pentru îngrijirea spațiilor verzi din jurul blocurilor. De primăvara devreme până toamna târziu, și chiar pe timpul iernii în plimbările noastre tot descoperim lucruri noi despre flori, tufișuri, pomi și copaci de tot felul. Cunoștințele mele de botanică nu sunt atât de solide pe cât credeam așa că învăț și eu destul de multe!
În primăvară mi-a venit ideea de a fotografia câteva plante și câțiva copaci în fiecare anotimp pentru a avea un portofoliu frumos la anul. Zilele trecute, venind de la grădiniță, mi-a venit ideea de a pregăti mici cărticele cu care să pornim în recunoaștere și să adunăm câteva frunze de la plantele pe care le găsim pe strada noastră. Așa că am fotografiat și plantele comune care ne erau în drum. Da, e un pic ciudat să te vadă lumea cum faci poza unor urzici, dar a meritat! Am ales iedera, pătlagina, păpădia, puiul de salcâm, urzica, brusturele, trifoiul și rugul de mure. 

PUTEȚI SĂ DESCĂRCAȚI GRATUIT CARDURILE CU PLANTE COMUNE (poze și denumire) DE AICI.

Am lipit câteva foi pentru a forma o carte, Elisa și-a decupat și lipit pe o parte poza cu planta, iar eu am pregătit un buzunăraș în care să agățăm frunzulița pe cealaltă parte. A ieșit cam așa:




Cu restul de plante care ne-au rămas din plimbarea noastră ne vom mai juca și mâine. 

Vom numi părțile unei plante de pătlagină și o vom replanta într-un vas. Frunzele sunt numai bune de tăiat sau crestat între nervurii paraleli.


Cu scaieții de brusture vom arunca la țintă pe pulovere de fleece (căciula e necesară, fiindcă nu vreau sa le intre în păr vreunul).


Iar frunzele compuse de salcâm vor fi prilej de numărat: în care parte sunt mai multe sau mai puține?


Cu alte idei  ne găsiți regulat pe pagina noastră de Facebook Jurnal de printese !
Elisa ( 4 ani si 5 luni)
Ema (2 ani și 5 luni)



Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare