Avem abonament la bibliotecă!!!

Și a venit momentul în care am hotărât să fiu mai responsabilă și să îi fac viața mai fericită soțului făcând niște economii. Nu de alta, dar am depășit de vreo 4 ori bugetul pentru  cărți pe anul acesta așa că am hotărât sa nu mai cumpăr cărți in limba germană și să ne facem, în schimb, abonament la bibliotecă. Am descoperit, cu această ocazie și o selecție grozavă de cărți în limba engleză, titluri pe care le avem și noi traduse în limba română, dar și titluri care tot așteaptă în wishlist!
A fost cam spontan pentru fete, nu au știut exact la ce să se aștepte și, drept să vă spun, nici eu nu am mai fost într-o bibliotecă de ani buni, iar în una în care bibliotecarul este doar supraveghetor, chiar deloc. Așa că, am stat puțin deoparte să ne dumirim cum își înregistrează oamenii cărțile pe fișe (pardon, conturi online) scanându-le și cum le returnează la un automat care preia cărțile.
Le-am făcut fetelor card, apoi am zăbovit pe acolo o oră și un pic citind cărți în zona destinată copiilor. Matei a fost cu noi, biblioteca aceasta fiind un mediu care tolerează zgomotele decente, dar nici el nu a întrecut măsura!


 
La final, și-au ales cărțile pe care le-au dorit și ne-am îndreptat spre casă cu ghiozdanul doldora de cărți!
Acestea sunt primele noastre cărți de la bibliotecă. Am ales, bineînțeles, o carte din seria mult iubită de Elisa cu Peterson și Findus. "Hannah in der Zeit der Tulpen" este o foarte emoționantă poveste despre o relația dintre o fetiță talentată la pictură și tatăl ei, cultivator de lalele. "Bear Says Thank You"  le-a plăcut tare mult! E despre un urs care dorește să ofere o masă prietenilor lui, dar nu are nimic de mâncare, în final prietenii aduc mâncarea și el le spune povești, toți fiind bucuroși că pot să împartă ceea ce au! 
 
În București știu că este un spațiu frumos pentru copii la Biblioteca Metropolitană și altul la Biblioteca Ion Creangă. Aud numai lucruri frumoase despre biblioteca "Ce le citim copiilor" fondată de Bianca Mereuță în Florești, Cluj.  Voi din ce orașe sunteți și cât de primitoare sunt bibliotecile pentru  copiii mici?

Comentarii

  1. Si noi mergem la Metropolitana. Cea de langa noi e destul de mica, dar e fain ca putem imprumuta. Sambata au si club de lectura, dar noi trebuie sa ma crestem putin si apoi vom merge si acolo. Uneori mai iau cate o carte si pt mine :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand venim in Bucuresti, poate facem o iesire impreuna la biblioteca!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare