Învăț să număr - quiet book

Una dintre cele mai populare postări de la mine de pe blog este aceea in care prezint un quite book despre creație. Desi, tehnic vorbind, nu este un quiet book foarte reușit, ci mai degrabă o carticică de fetru de genul touch-and-feel, postarea încă mai atrage cititori!
Așa că mi-am propus sa revin cu un quiet book ca la carte, doar că, între timp, am descoperit atâtea alte mămici care fac niște cărticele grozave si m-am descurajat. Mi-am zis, de ce să mai încerc, când pot sa cumpăr una gata făcută?
Și totuși, s-a ivit ocazia, m-am mobilizat si am realizat o carticică de fetru cu tema "Învăț să număr" pentru fetițele mele.
Trebui sa știți ca eu nu sunt omul care sa aibă răbdare să fie toate detaliile perfecte, de aceea, nu folosesc ac si ață sau mașină de cusut, ci tehnica mea simplă cu pistolul de lipit cu silicon. De asemenea, nu am răbdare sa lucrez cu șabloane, fac totul din ochi sau folosesc forme de fetru gata tăiate (cum sunt florile sau cifrele,  de exemplu).
Pentru această cărticică am căutat pe Pinterest trei pagini pe care  crezut ca le pot realiza si m-am pus pe treabă! Mi-a luat cam 2 ore și jumătate să o fac. 

Prima pagină îi provoacă pe copii sa plimbe albinuța pe la toate floricelele numărând de la 1-10. Cu ocazia asta, fetița mea de 6 ani, numără si descrescător, aducând albinuța la locul ei. 

Mi-a plăcut tare mult ideea asta cu umbreluța si număratul picăturilor. Din păcate,  am rămas fără cifre de fetru, așa că le-am scris cu o carioca. Dacă le voi găsi din nou prin magazine, pot oricând să le lipesc peste scris. Nu-i așa ca e tare drăguță pagina asta?  

A treia pagina îi provoacă pe copii să facă corespondența dintre degete și mărgeluțe. Elisa exersează adunări ușoare cu ajutorul degetelor de fetru. 

Dacă v-a plăcut, dați un Like&Share acestei postări!

O zi frumoasă să aveți! 

Comentarii

Postări populare