Sărbătoarea mulţumirii în familie- Pregătiri de Thanksgiving




Pentru că duminică  vom fi alături de prieteni pentru a celebra sărbătoarea de Thanksgiving (gazdele sunt din US, pentru ei este foarte importantă această sărbătoare) m-am gândit să o pregătesc puţin pe Elisa şi să începem să ne gândim de acum la motive de mulţumire şi  prilejuri pentru care avem de ce să fim recunoscători lui Dumnezeu. Aşadar, am pus repede laolaltă o înlănţuire de activităţi despre mulţumire, deşi noi săptămâna asta învăţăm despre fructe, tema de interes a Elisei. Iată ce a ieşit:

1. "Sămânţa de mulţumire"
Am găsit la un magazin cu "de toate" această boabă imensă de fasole pe care scrie "Danke". Evident, am luat-o imediat! Sper din toată inima să încolţească! I-am explicat Elisei că a fi mulţumit şi recunoscător e ca atunci când sădeşti o sămânţă şi din ea creşte o plantă. Pui în inimă mulţumire şi din ea răsar bucuria, prietenia, sănătatea!


2. Verset din Biblie
Am repetat "Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile, căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi." I Tesaloniceni 5: 18. Iniţial, acest verset l-am învăţat sub formă de cântec şi l-a retinuţ foarte bine. 

3. "Bach şi orga fermecată" de Cristina Andone
Din seria Poveştilor din Pădurea Muzicală, cartea despre Bach este preferata Elisei! Am ales să recitim a treia povestire din carte, "Corul Mulţumim". Este o povestire în care spiriduşul Bach, împreună cu ariciul Sebastian şi răţuştele Do, Re, Mi, Fa, Sol, La, şi Si organizează o ştafetă a mulţumirii pentru a le ajuta pe animalele pădurii să se vindece de gripa nemulţumirii. Se pare că metoda e simplă: cuvinte de mulţumire şi cântece de laudă!

4. Ştafeta mulţumirii
Am decupat din carton un fel de ştafetă cu un zâmbărici pe care scrie "Mulţumesc" pe care l-am plimbat între noi, spunând motive de mulţumire.

5. Cântece de mulţumire
Am urmat reţeta din povestirea despre gripa nemulţumirii şi am cântat cântecele de laudă. Sunt o mulţime de cântece pentru copii cu tema mulţumirii. Noi am repetat versetul cântându-l şi am ascultat pe youtube un cântecel pe care eu l-am învăţat acum mulţi ani într-o tabără.
"Dumnezeu de noi se-ngrijeşte, Îi mulţumim
Pâinea El ne-o dăruieşte, Îi mulţumim
El ne dă şi sănătate, Îi mulţumim
Noi prin har avem de toate, Îi mulţumim"

6. Plicuri cu motive de mulţumire
Noi am mai avut tentative de a aduna motive de mulţumire în decursul acestei toamne. Pentru că fetele sunt încă mici, nu a funcţionat prea bine sistemul. Ideea era să punem în plicuri bileţele cu motivele noastre de mulţumire, fie la adresa lui Dumnezeu, fie unii la adresa altora. Cu siguranţă merge mult mai bine la familiile care au copii mari, care pot scrie. Pentru noi însă a fost foarte plăcut să pregătim proiectul, fetele s-au distrat când l-au pictat pe tati cu pensula pe palme ca să îi luăm şi lui amprenta. 


Sper că v-au plăcut ideile noastre!

Comentarii

  1. Frumos, si noi astazi impodobim copacelul multumirii si avem un craft ....poate o sa-mi fac timp sa scriu si pe blog despre cumne jucam ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Abia astept sa vedem! Decembrie e o luna tare stresanta, nici eu nu stiu cum voi reusi sa tin pasul!

      Ștergere
  2. Foarte frumoase ideile, felicitari si noi tot pe Bach il iubim cel mai mult dintre toti. Sincer am putea importa aceasta frumoasa sarbatoare in loc de altele comerciale sau inspaimantatoare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Si eu sunt de aceeasi parere, sa pastram doar ce este bun si folositor!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare