Colaje laminate cu desene ale copiilor DIY

Până pe la 4 ani și jumătate, fetița mea cea mare nu a manifestat niciun interes față de creioane, foi, desenat. Însă a avut un moment în acea iarnă în care bucuria ei de a desena a explodat pur și simplu. Am încercat sa păstrez cât mai multe desene, dar cum eu nu sunt deloc genul care păstrează amintiri până la adânci bătrâneți, am tot încercat sa mai sortez din foi.
De curând, Elisa mi-a povestit ca la ei la grădiniță au posibilitatea să își lamineze desenele favorite.
Mi-a plăcut ideea pentru ca imediat m-am gândit și cum aș putea să folosesc aceste desene laminate. De curând am renunțat la fața de masă pentru că bebelușul nostru trage tot și poate fi periculos pe el. Cum am nevoie totuși de ceva de pus sub farfurii, i-am propus Elisei sa facă niște desene pe care sa le laminăm și pe care apoi să le folosim drept protecții de masă. A fost super încântată de idee, atât ea, cât și sora mai mică.
Aceasta este protecția de masă pentru tatăl lor. 

 
Și pentru că am adunat multe desene făcute în această iarnă de către Elisa și Ema, am decupat din fiecare desen elementul asupra căruia s-au străduit cel mai tare sau detaliile care mi s-au părut mie comice, precum și diverse pete culoare din desenele in care Ema își exersa haotic liniile. Am folosit aceste desene decupate pentru a realiza colaje.
 

Elisei i-am laminat ca atare desenul ei favorit din iarna trecută (signature-drawing) pentru că a fost foarte încântată să deseneze lebede nu numai pentru ea, dar si pentru  colegi sau prieteni și cred că ar fi o amintire specială desenul acesta.


Am obținut mult mai multe figurine cu care voi realiza colaje și pe care le voi lamina in format A3 când voi avea ocazia, deocamdată spațiul pe care îl ocupă este semnificativ mai mic și asta mă bucură!

Colajele laminate pot fi un cadou special pentru bunici sau prieteni.
Pot servi drept protecții de masă în grădinițe atunci când se lucrează cu plastilina sau când se pictează!
Copiii sunt bucuroși că noi apreciem munca lor iar viața noastră de zi cu zi este mai colorată și mai veselă.
Voi cum păstrați desenele și lucrările copiilor?

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare