Vânătoare de comori - ”Adevăratul Crăciun”

Una dintre activitățile pe care le-am propus anul trecut pentru Calendarul de Advent, cel despre care am povestit pe larg AICI, a fost ”vânătoarea de comori”, un fel de Christmas Treasure Hunt.

În ce constă această vânătoare de comori?

Copiii pleacă în căutarea unei comori (Pruncul Isus) și trebuie să parcurgă un drum pe parcursul căruia primesc indicii, mici recompense și sarcini de realizat.

Am ascuns indiciile în grădina din spatele, cu circa doua ore înainte de a ajunge acolo copiii mei. Dacă este prea frig afară puteți să ascundeți prin casă indiciile!

Traseul de urmat presupune găsirea a 9 indicii care duc la descoperirea Pruncului Isus (comoara de Crăciun). Jocul acesta este potrivit pentru copiii care sunt deja familiarizați cu relatarea despre Nașterea Mântuitorului și cunosc textul biblic și câteva colinde. Dar puteți adapta oricând sarcinile potrivit nivelului de cunoaștere și înțelegere al copilului!

1. ÎNGERUL
Primul indiciu pe care îl primesc copiii este un îngeraș.
Imediat, ei vor cânta o colindă despre îngeri (noi am ales ”Îngeri mii în ceruri cântă”).
Apoi, copiii primesc sarcina de a afla pe cine trebuie să găsească îngerașul.


2. MARIA
Când îngerul ajunge la Maria (reprezentată printr-o poză și o eșarfă), copiii trebuie fie să cânte o colindă despre Fecioara Maria (Sus la poarta Raiului sau Te bucură, Marie!) sau să facă o mică scenetă în care un copil este îngerul și celălalt Maria. Copiii  primesc următoare sarcină: aceea de a-l găsi pe Iosif.


3. IOSIF
Locul lui Iosif este reprezentat de câteva cuie și un ciocan. Când ajung la Iosif trebui să ocolească de câteva ori copacul, ca simbol al faptului că Iosif nu a crezut-o de la început pe Maria. După ce toți copiii au ocolit copacul, primesc o hartă și un pix. Harta le indică Betleemul.


4. BETLEEM
Aici, copiii găsesc câteva paie, bețe și niște sfoară din care trebuie să facă o iesle. Când termină ieslea, primesc următorul indiciu: o oiță!


5. PĂSTORII
Când au găsit oaia trebuie să lipească pe ea cocoloașe de vată drept blană. Când au terminat, primesc următorul indiciu: o stea.


6. STEAUA
Când au găsit steaua trebuie să  cânte o colindă care are în versuri referiri la steaua care a anunțat că s-a născut un rege. După ce au cântat colinda, copiii vor porni în căutarea magilor.


7. MAGII
Pe magi îi găsesc lângă coroanele de carton care trebuie decorate. În momentul acesta pot să decoreze coroana sau doar să cânte un cântecel cu referire la magi. Mai departe trebuie să găsească darurile.


8. DARURILE
Eu am ales niște cutiuțe mai deosebite în interiorul cărora am strecurat niște bilețele cu ”aur”, ”smirna” și ”tămâie”. Aici puteți să vorbiți puțin despre darurile pe care le pot aduce ei Pruncului Isus.

9. PRUNCUL ISUS
Aveți grijă ca, în ieslea pe care au construit-o copilașii, să fi strecurat deja un bebeluș în scutece!
La această ”stație” noi am cântat ”Astăzi s-a născut Hristos!”


Noi ne-am distrat pe cinste așa că vă invităm și pe voi să faceți la fel și să ne spuneți cum a fost!



Comentarii

Postări populare