#conectatlainimacopiluluimeu



Sper că ești pregătit pentru ceea ce urmează fiindcă te provoc la conectare! 
18 zile în care să te (re)conectezi la inima copilului tău  fredonându-i cântecelele copilărești pe ritmul bătăilor inimii lui!
 Îți propun să faci ceva semnificativ pentru copilul tău pentru ca el să se simtă iubit, apreciat, special în ochii părinților lui!

Am ales în mod simbolic18 zile pentru că (teoretic) îi avem în grija și responsabilitatea noastră timp de 18 ani, dar sper că va fi suficient cât să ne creăm un obicei din a ne liniști sufletul și a ne face timp să ne apropiem de copiii noștri în fiecare zi.

Proiectul acesta s-a născut din dorința mea de a rămâne conectată la inima copiilor mei în perioada asta dificilă pentru noi. Când apare un bebeluș în familie, ceilalți frați se luptă pentru atenția și dragostea părinților lor și văd asta la cele două fetițe mai mari. Simt că suntem într-un moment în care am pierdut echilibrul în relații și balanța noastră emoțională s-a dereglat puțin așa că mi-am propus să preiau inițiativa și să fac un lucru special în fiecare zi pentru ele. 
 Un lucru special care să nu necesite pregătiri prea mari.
Un moment în care să nu îmi propun să le învăț vreun lucru anume (decât dacă vor vrea ele să afle ceva).
Ceva care să nu coste bani (pentru că dragostea nu poate fi cumpărată).
Un timp în care să primească toată atenția mea pentru că  vreau să fiu acolo PREZENTĂ nu numai fizic, ci și mental și, mai ales, emoțional.
Nu uita să revii  zilnic pe blog sau pe pagina noastră de Facebook  Jurnal de printese  pentru a afla provocarea zilei ! Voi posta în fiecare zi  la ora 22:00 câte o provocare pentru părinți.

Acestea fiind zise, lansez prima provocare pentru ziua de mâine:
 Ține-ți copilul în brațe și uitați-vă împreună la albumele lui de când era micuț, căutați în telefonul mobil clipuri și povestiți cu el despre ele. Întreabă-l ce își mai aduce aminte despre momentele acelea, despre oamenii pe care îi revede, despre obiectele pe care le ține în mâini. Înainte de încheia, anunță-l la câte clipuri vă mai puteți uita și întreabă-l care a fost preferatul lui. Soptește-i la ureche cuvinte minunate și nu uita să îi spui: TE IUBESC!




Comentarii

Postări populare