Ziua 14: Fii interesat de cine sunt si ce mai fac prietenii lui! #conectatlainimacopiluluimeu


Și...ce mai face prietenul/ prietena ta X? 
Copiilor le face mare placere când arăți interes pentru prietenii lui, e ca și cum îi validezi alegerile. Și chiar dacă nu i le validezi, ci ai ferma convingere ca acel cineva nu este prietenul/prietena potrivită pentru copilul tău, cea mai buna variantă este să rămâi aproape, la curent cu ce se întâmplă în relația aceea!
Dacă ai disponibilitate, sugerează-i copilului să îl invite la voi acasă sau sună-i tu pe părinții copilului si cere permisiunea de a-i lua pe amândoi la o înghețată sau în parc. Fii tu cel care facilitează și încurajează prieteniile copilului tău! 
În copilărie era grozav când mamele unora din colegii mei ne permiteau să stăm în casă la ei ca sa repetăm dansuri, să învățăm sau să ne jucăm împreună. Îmi amintesc și acum de budinca de griș cu lapte de la tanti Zita, mama colegului nostru Lorenzo cu care dansam prin clasa a 5-a. 
Așa că, nu ezitați să aduceți aproape pe prietenii copiilor voștri, arătați că atâta vreme cât ei sunt importanți pentru copiii voștri, sunt importanți și pentru voi!
Nu uita să revii  pe blog sau pe pagina noastră de Facebook  Jurnal de printese  pentru a afla provocarea zilei ! Voi posta în fiecare zi  la ora 22:00 câte o provocare pentru părinți!
Succes!


Comentarii

Postări populare