Ziua 11: Învață-l un truc din copilăria ta! #conectatlainimacopiluluimeu

Au lipsit multe lucruri în relația pe care am avut-o cu tatăl meu pentru că în timpul copilăriei și adolescenței mele el s-a luptat cu o nemiloasă dependență de alcool care ne-a afectat pe toți. Dar, în ciuda acestui lucru, tata a știut să îmi transmită, fără să îmi spună în cuvinte,că mă iubește. Și făcea lucrul acesta prin lucruri banale, de exemplu când m-a învățat să fluier într-un fel în care niciunul din prietenii mei nu putea să o facă. Sau când mă lua cu el la cules de bureți în pădure mă învața să deosebesc ciupercile comestibile de cele otrăvitoare. Ca să nu obosesc prea tare la mers prin  pădure, m-a învățat să merg cu mâinile la spate și dacă totuși oboseam, îmi făcea o cârjă din crengi. Toate aceste lucruri mărunte au ținut loc de ”te iubesc” și au fost mici ancore care m-au ajutat pe mine în procesul de vindecare și iertare. 

Tu ce trucuri ai învățat de la părinții tăi?
 Oprește-te un moment astăzi și învață-l ceva inedit pe copilul tău: poate cum să cioplească o unealtă sau cum să facă trucuri cu mingea. Cum să deschidă o ușă fără cheie sau cum să facă și să împartă rapid cărțile de joc. Cum să deosebească ouăle crude de cele fierte sau cum să arunce cât mai departe cu piatra pe apă.

Nu uita să revii  zilnic pe blog sau pe pagina noastră de Facebook  Jurnal de printese  pentru a afla provocarea zilei ! Voi posta în fiecare zi  la ora 22:00 câte o provocare pentru părinți!
Succes!

 

Comentarii

Postări populare