Ziua 7: Șșșș...seara secretelor! #conectatlainimacopiluluimeu


Dragii mei, 
sunt convinsă că fiecare are secretele lui în privința parentingului, dar unul din secretele pe care eu le-am învățat de la o bună prietenă care are copii mai mari decât ai mei este acesta: nu contează ce îi dai, câte faci pentru el și ce îl înveți, atât cât poate conta relația pe care o ai cu ei! Când copilul se simte confortabil în relația lui cu tine, se deschide, înflorește, crește și primește ce ai să îl înveți.
Seara secretelor este un secret pe care l-am învățat de la Anda (dacă citești, încă o dată, multumesc pentru inspirație!) și care funcționează uneori ca glumă, alteori serios, dar de fiecare dată ne apropie și ne unește pe mine și pe fetițele mele!

Așadar, în seara asta, faceți o seară a secretelor: tu îi zici copilului un secret al tău și el îți zice un secret al lui! Păstrați-l cu sfințenie și astfel veți câștiga respectul și încrederea copilului vostru!
Pe termen lung, propuneți-vă să vorbiți și despre ce este un secret bun și ce este un secret rău și de ce copiii vorbesc cu părinții lor chiar și despre lucrurile care îi fac să se simtă neplăcut. Preveniți astfel situația în care copilul suferă un abuz și se simte vinovat să împărtășească sau a fost amenințat să nu vorbească despre ce i s-a petrecut! 
Nu uita să revii  zilnic pe blog sau pe pagina noastră de Facebook  Jurnal de printese  pentru a afla provocarea zilei ! Voi posta în fiecare zi  la ora 22:00 câte o provocare pentru părinți!
Succes!

Comentarii

Postări populare