Ziua 3: oferă-i un cadou mic, împachetat cu dragoste! #conectatlainimacopiluluimeu

Copiii adoră surprizele așa că ideea de astăzi presupune să cumpărăm ceva mic și drăguț care să nu coste mai mult de 5-10 lei, să împachetăm obiectul acela cât putem de frumos și să i-l oferim copilului cu dragoste, fără vreun motiv special! Poate să fie o pungă cu jeleurile preferate, un fluier, ochelari de soare, o șapcă, mărgeluțe de lemn, un carnețel special sau poate un obiect de al tău pe care și-l dorește de mult !


Dacă ați citit deja ”Cele 5 limbaje ale iubirii” de Gary Chapman, știți că oamenilor le place să ofere și să primească dragoste în mai multe feluri. La fel și copiii: unii se simt iubiți dacă le-o spui, alții preferă să nu le zici nimic, dar așteaptă îmbrățisări, pupici și mângâiere. Sunt copiii pentru care tot ce contează este să petreci timp cu ei, așa se simt iubiți. Alți copii vor să faci ceva pentru ei, să îi ajuți să construiască ceva, să le dai o mână de ajutor la ce au ei de făcut, ajutorul practic pe care îl primesc fiind, pentru ei, cea mai mare dovadă că sunt iubiți. Și, în fine, sunt aceia care se simt iubiți când primesc cadouri, când li se fac surprize. Celor din urmă ne vom adresa azi, dar cred că toți copiii se vor bucura în egală măsură!

Important însă este să oferi cadoul spontan, fără a crea aștepta nerealiste. Dacă îi anunți că ai o surpriză și îi lași să aștepte până vii de la serviciu, s-ar putea să își închipuie că vor primi ceva similar cu un cadou pentru ziua de naștere sau pentru Crăciun.

Totodată, spune-le că oferi acel mic cadou din dragoste pentru ei, îmbrățișează copilul și nu uita să îi spui: te iubesc!

Nu uita să revii  zilnic pe blog sau pe pagina noastră de Facebook  Jurnal de printese  pentru a afla provocarea zilei ! Voi posta în fiecare zi  la ora 22:00 câte o provocare pentru părinți!
Succes!

Comentarii

Postări populare