Vânătoarea de comori: joc de colaborare între frați


Caut de ceva timp idei care să le ajute pe fetele mele să interacționeze mai mult atunci când se joacă, respectiv care le ajută să colaboreze şi să lucreze în echipă. Am pus la cale, aşadar, o vânătoare de comori, comorile fiind câte doi biscuiței cu unt pe care i-a adus vecina noastră din Egipt.
Această idee nu necesită materiale speciale sau pregătiri intense, poate fi realizată spontan, cu ce aveți la îndemână.
Am adunat de prin casă obiecte si recipiente care au sisteme diferite de inchidere: caserole, borcane, sticle, poşetuțe, etc. Vă sugerez să includeți în traseu şi caserole sau recipiente pe care copiii urmează să le folosească la gradiniță! În interior am ascuns bilețele pe care sunt scrise scurte indicații care le vor conduce dintr-un loc in altul până vor găsi comoara!
Ema deschide recipientele, iar Elisa citeşte indicațiile! Fiecare exersează și învață ce are nevoie!
La final amândouă servesc o cană de lapte şi nişte biscuiţi fragezi cu unt delicioşi!
Pentru gustare le las pe ele sa pregătească farfuriuțele şi să îşi toarne laptele în ceşti și apoi să se servească una pe alta! Au fost așa de încântate, încât la final au vrut sa spele vasele!
Dacă şi voi căutați idei de jocuri care sa îi ajute pe frați să se joace ma mult împreună, stati pe-aproape: zilele acestea vom împărtăşi cu voi şi alte idei!

Comentarii

  1. Draga Mariana, imi dai niste idei ce sa scriu pe indicatii?

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Maria! Fetita mea are 5 ani și citește foarte lent, pe litere. Am încercat sa repet cuvinte ca să nu fie chin la fiecare bilețel și am pus numai propoziții scurte. Când a intrat în casă i-am spus că am ascuns o surpriză undeva și că, citind indicațiile, va descoperi unde este și i-am dat eu primul bilețel: ”Caută în dulapul de pantofi”. Acolo a găsit un recipient, sora ei l-a deschis și ea a citit următorul mesaj: ”Caută în coșul de rufe.” La mine toate au fost așa simple și monotone pentru că ea atât poate să citească acum. Dacă ai copii care citesc mai bine sau dacă vrei să le citești tu în locul lor, poți să compun niște ghicitori să faci lucrurile mai interesante de genul: ”Sunt făcută din lemn și am 4 picioare, mama ta îmi șterge fața în fiecare zi.”(masa) Și eu caută bilețelul următor la masă. Sau: ”Sunt tare moale și pufos, când te plictisești eu pot să te rotesc până amețești.” (fotoliul care se rotește).

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare